1.5 ayda tedavi etti dünyada bir ilke imza attı

Adana'da doğuştan dudağının sol altında şekil bozukluğu olan 23 yaşındaki Merve Keleş, internetten tanıştığı ve kendisini; 'estetik uzmanı' olarak tanıtan 35 yaşındaki Soner Gülnaz'a dudak dolgusu yaptırmasıyla adeta hayatı karardı. Dudaklarını kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan genç kız, doğru tedaviyle bu riski atlattı. Medikal Estetik Hekimi Dr. Gül Fennibilek, dünya tıp literatürüne geçecek bir yöntemle Keleş'i sadece 1.5 ayda tedavi etti. Fennibilek, şimdi bu tedaviyi bir tıp kongresinde uzmanlara anlatmak için çağrı bekliyor.

 

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Göğüs Hastalıkları Polikliniği’nde ‘hemşire’ olarak görev yapan Merve Keleş, dudağının sol alt tarafındaki şekil bozukluğunu düzelttirmek için arkadaşının tavsiyesi üzerine Soner Gülnaz ile 2017 yılı Mart ayında bağlantı kurdu. İddiaya göre; Soner Gülnaz, genç kıza; Azerbaycan’da eğitim aldığını anlatıp, kendisini de  ‘estetik uzmanı’ olduğu bilgisini verdi.

OPERASYONU EVDE YAPTI

 

Gülnaz’a telefonla ulaşan Keleş, “Dudakların enfeksiyon kapmış, bu beni aşar. Sen en iyisi bir doktora görün” yanıtını aldı. Bunun üzerine özel bir hastaneye giden Keleş, antibiyotik yazılarak evine gönderildi, ancak dudağındaki şişlik inmediği gibi ağrıları da dinmedi. Çalıştığı hastanenin Plastik ve Estetik Cerrahi Kliniği’nde tedavi altına alınan genç kızın dudağına ne olduğu bilinmeyen bir malzeme kullanıldığı ve alerjiye neden olduğu belirlendi. 

6 YIL HAPSE MAHKUM EDİLDİ

 

Dudak dolgusunda kullanılan malzemenin ne olduğu bilinmediği için de doktorlar tedavi için adeta çaresiz kaldı. Genç hemşire, tedavi amacıyla kullandığı ilaçlar nedeniyle kilo almaya başlayıp, adet düzensizliği, vajinal kanama gibi sorunlar yaşamaya başladı. Son çare olarak, 2 Mayıs 2017’de estetik alanında yaptığı çalışmalarla öne çıkan Medikal Estetik Hekimi Dr. Gül Fennibilek’e başvuran Merve Keleş’in artık yüzü gülüyor.

DÜNYADA GÖRÜLEN İLK VAKA

 

Genç kızın dudağında kullanılan malzemeyle ilgili herkesin bir öngörüsü olduğunu, bunun bebek yağı, ultrason jeli ve hatta inşaat slikonu olduğunu öne sürüldüğünü anlatan Gül Fennibilek, “İlginç olan şey, patolojik olarak herhangi bir madde bulunamamış olmasıydı. Maddenin ne olduğu bilinmediği için bir tedavi planı da yoktu. Ben de semptomatik bir tedavi uyguladı. Bu yöntemi tıbbi bir platformda doktorlara seve seve anlatırım” diye konuştu.

AMELİYATLA DUDAĞIMI KAYBEDEBİLİRDİM