10 Kasım Atatürk'ü anma satranç turnuvası

Adana Satranç İl Temsilcisi Veysel Tuncil, 8-10 Kasım tarihleri arasında Sarıçam Asım Savaş Spor Salonu’nda gerçekleştirilecek “Sarıçam Belediyesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Satranç Turnuvası”na 600 lisanslı sporcunun katılacağını söyledi.

Tuncil, turnuvaya kayıt ve başvuruların internet üzerinden yapılacağını, turnuvaya katılacak sporcuların lisanslı ve 2013-2014 vizelerini yaptırmış olmaları gerektiğini kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi’den tesis, malzeme ve diğer konularda destek gördüklerini,  Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci’nin satranç sporuna ayrı bir önem verdiğini ifade eden Tuncil, şöyle devam etti:

“İlimizde satranç sporu her geçen gün daha seviliyor ve yaygınlaşıyor. Bunda okullarda satrancın seçmeli ders olarak başlamasının büyük rolü var. Türkiye’de en fazla lisanslı satranç sporcusuna sahibiz. Hedefimiz sürekli etkinlik yaparak kentimizin sesini ülke genelinde duyurmaktır. Bu kapsamda sponsor kuruluşların desteğini bekliyoruz.  8-10 Kasım tarihleri arasında Sarıçam Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleştireceğimiz 10 bin TL ödüllü turnuvaya 600 lisanslı sporcunun katılmasını bekliyoruz.  “