10 mahallenin 72 yıllık tapu sorunu çözümlendi

AK Parti Adana Milletvekili Dijital Mecralar Komisyonu Üyesi Av.Mehmet Şükrü Erdinç, Adana'da 1949-1951 yıları arasında yaşanan büyük sel felaketinde Adana ve Mersin'de 10 mahallede yaşanan arsa sorununu çözdüklerini açıkladı.

AK Parti Adana Milletvekili Av. Mehmet Şükrü Erdinç, TBMM’de yaptığı açıklamada Adana’da 72 yıl önce yaşanan sel felaketi nedeniyle arsa mağduriyeti yaşayan vatandaşlara müjde verdi. Milletvekili Erdinç, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı’na sundukları “Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına dair Kanun Teklifi” ile büyük sel felaketinden etkilenen Adana ve Mersin illerimizdeki 10 mahallenin 72 yıllık tapu problemine çözüm getirdiklerini belirtti.

“Adana ve Mersin ili sınırları içerisinde yer alan 11 köyde yaşayan vatandaşlarımızın yeni evlerini seddelerin dışında yapabilmeleri için kendilerine o dönemde Valilik eliyle arazi tahsis edilmiştir. Tahsis edilen bu arazilerle ilgili 1960’lı yıllarda yapılan kadastro çalışmaları sırasında Seyhan ilçemize bağlı Hadırlı mahallesinde yaşayan vatandaşlarımızın, üzerine evlerini yaptığı araziler kendi adlarına tapuya tescil edilmiştir. Ancak Seyhan İlçemizdeki Mürseloğlu mahallesi ile Yüreğir İlçesindeki Gümüşyazı ve Karaahmetli mahallelerindeki taşınmazlar Maliye adına, diğer mahallelerdeki taşınmazlar ise DSİ adına tescil edilmiştir. Vatandaşların bu arsalarda kullanıcı olduğu bilgisi de tapulardaki beyanlar hanesine işlenmiştir.”