19 Mayıs Düzenleme Komitesi Toplandı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 97. Yıldönümü nedeniyle ülke genelinde olduğu gibi Adana’da da gerçekleştirilecek kutlamanın düzenleme komitesi üyeleri ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Spordan Sorumlu Vali Yardımcısı Şükrü Çakır’ın başkanlığında 5 Ocak Fatih Terim Stadı basın odasında gerçekleştirilen toplantıya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, 6. Mekanize Komutanı Piyade Albay Metin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanlığını temsilcisi Zeynep Ak, Çukurova Üniversitesi temsilcisi Can Uludağ, İl Sağlık Müdürlüğünü temsilen Dr. Güzin Nalinci, İl Milli Eğitim temsilcileri Ahmet Oflaz ve Hakit Türkmen, İl Emniyet Müdürlüğü temsilcisi Korkmaz Polat, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Hanifi Altun katıldı.

Vali Yardımcısı Çakır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütüldüğünü, son günlerde asker ve polisin şehit edilmesi nedeniyle halkın moralinin bozulduğuna dikkat çekerek, “Halkın teröre karşı azim, kararlılık ve direncini göstermek için milli bayramları görkemli kutlamalıyız. Ayrıca gençlerimiz de hak ettikleri duyguları yaşamaları gerekir.  Bu bağlamda; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda, Büyükşehir Belediyesi, Çukurova Üniversitesi, İl Sağlık ve Milli Eğitim ve Emniyet Müdürlükleri gerekli hassasiyetleri göstereceklerine inanıyorum” diye konuştu.

Spor Servisi Şefi Hanifi Altun, gerçekleştirdiği sunumla 19 Mayıs hafta etkinliklerini , görsel olarak da desteklenen sunumla katılımcıları bilgilendirdi.

-HALKOYUNLARI, CİMNASTİK VE ENGELLİ GENÇLER GÖSTERİ SUNACAK-

Kutlama kapsamında 15 Mayıs Pazar günü Atatürk Parkı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve Gençlik Haftası” başlamış olacak.

Hafta boyunca resmi ve özel kuruluşlar, ev ve işyerleri, meydan ile caddeler bayrak ile Atatürk posterleriyle donatılacak, gece de ışıklandırma yapılacak. Bayramın anlam ve önemine uygun dövizler kentin hareketli noktalarına asılacak.

19 Mayıs Perşembe günü ise Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunulacak, saygı marşı ve duruşunun ardından Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okunacak ve bayrak göndere çekilecek. Bando eşliğinde törene katılacak okullar kortejle ve flamalarla Atatürk Caddesi’nden yürüyerek törenin yapılacağı İstasyon Meydanı’na yerlerini alacaklar.

Adana Valisi Mustafa Büyük, törene katılanların ve halkın bayramını kutlayacak. Daha sonra Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapacak. Öğrenciler Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi ile şiirler okuyacak.

“Atatürk ve Gençlik” konulu resim, kompozisyon ve şiir dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri dağıtılacak.

-HALKIN KATILIMIYLA FENER ALAYI GERÇEKLEŞTİRİLECEK-

15 Mayıs Pazar günü Ergin İzci Grubu ile halkın katılımıyla Hastaneler önünden başlayıp, Cemalpaşa, Gazipaşa Bulvarı’nı takip ederek 5 Ocak Fatih Terim Stadı önünde son bulacak “Fener Alayı Yürüyüşü”  gerçekleştirilecek.

Gençlik haftası boyunca Ergin İzci kampı, Atlıspor Kulübü’nde tenis turnuvası, 100. Yıl Yüzme Havuzu’nda yüzme yarışmaları, Sarıçam Yücel Kılıçyaldır Poligonu’nda trap ve skett müsabakaları yapılacak. Ayrıca, Gençlik Merkezi liderleri tarafından Atatürk ve Merkez parklarında Gençlik Merkezi’nin tanıtım stantları, el sanatları ve ebru etkinliği gerçekleştirilecek.

17 Mayıs Salı günü Yaşar Kemal Kültür Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda Çukurova İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çukurova Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Türk Halk Müziği Öğretmenler Korosu konser verecek.

 

Bu arada, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kitapçığı da hazırlanıyor.