30 büyükşehir ve Zonguldak araç giriş-çıkışına kapatıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 büyükşehir ve Zonguldak'ın araç giriş-çıkışına kapatıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgını nedeniyle alınan yeni önlemleri açıkladı. Erdoğan, sayıca az da olsa sosyal izolasyon, sosyal mesafe, temizlik gibi genel kurallara uymayanlarını gördüklerini belirterek, ''Gönüllü olarak uygulanması gereken kuralları aşamalı bir şekilde zorunlu hale dönüştürmemiz gerekiyor'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, attıkları adımlara yenilerini ekleyeceklerini bildirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  açıkladığı tedbirler şunlar:

-Bu gece itibarıyla ülkemizin 30 büyük şehiri ve akciğer hastalığı fazla görünen Zonguldak'a araç girişini kapatılacak. Lojijstik araçlar dışında giriş çıkış yapılamayacak.

-Uluslararası yük taşımacılığı yapan araçların bu şehirlerden transit geçişlerine devam edecek. İlk etapta araç giriş çıkış yasağı 15 gün süreyle uygulamacak,, gerektiğinde süre uzatılacak.

-Gece yarısından itibaren 20 yaş altı gençler de 65 yaş üstü gibi sokağa çıkamayacak.

-Dışarıya çıkmak zorunda kalanlar için de yarından itibaren pazar yerleri ve marketler gibi insanların toplu şekilde bulunduğu tüm alanlarda herkesin maske takması zorunlu olacak.

İnsanların toplu olarak çalışmaya devam ettiği işyerlerinde benzer tedbirler alınacak.

-Sokaklar dahil tüm kamuya açık mekanlarda kalabalık oluşturulacak şekilde asla bir arada bulunulmayacak.

-İkazlara uymayarak aksi yönde davranışlar sergilemekte ısrar edenlere adli ve cezai işlemler uygulanacak.