34 öğrenci yemin ederek Diş Hekimliği mesleğine adım attı

Çukurova Üniversitesi (Ç.Ü.) Diş Hekimliği Fakültesi’nden 2012 - 2013 eğitim öğretim döneminde mezun olan 34 öğrenci için yemin töreni düzenlendi.

Mithat Özsan Amfisi’nde gerçekleştirilen törende, Kurucu Dekan Prof. Dr. İlter Uzel’in son etik dersinin ardından öğrenciler Diş Hekimliği Andını okuyarak mesleğe ilk adımı attı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nin, Türk diş hekimliğinin akademik dünyasına ve Türk halkının ağız-diş sağlığı savaşımına verilen değerli bir armağan olduğunu söyledi.

Mezuniyet töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından gerçekleştirilen dinletinin ardından açılış konuşmalarına geçildi. Ç.Ü. Mezunlar Derneği Başkanı Diş Hekimi İsmail Erdem, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Uzel ve Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman birer konuşma yaparak mezun öğrencileri ve ailelerini kutladılar.

Dekan Prof. Dr. Toroğlu’dan Mezun Öğrencilere Uyarı; ‘Büyük Sorumluluklarınız Var…’

Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu mezun öğrencilere hitaben yaptığı konuşmasında, aldıkları bu yükseköğretimin büyük sorumluluk getirdiğini belirterek, çevrelerine ve topluma yararlı olmaları konusunda öğrencileri uyardı. 34 mezun öğrenci adına konuşan 14. Dönem birincisi Süheyla Uyar ise, fakülte hocalarına ve ailelerine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye gelen Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar konuşmasına, sağlık hizmetini kaliteli bir biçimde sunan ve nitelikli sağlık profesyonelleri yetiştiren bir üniversitenin mensubu olmaktan gurur duyduğunu vurgulayarak başladı. “İnsan sağlığına ve bilime hizmet eden siz değerli arkadaşlarımın onurlu coşkusunu paylaşıyorum” diyen Prof. Dr. Kibar şöyle devam etti;

“Hedefimiz, Kaliteli Sağlık Hizmeti Sunabilen Yetkin ve Donanımlı Hekim Yetiştirebilmek”

“İnsan hayatı, dünyanın en yüce değeridir. Bu yüce değeri, uzun ve nitelikli hale getirme çabası, sağlık mesleklerinin genel karakteridir. Diş hekimleri de diğer sağlık çalışanları gibi, bu yolda emek veren üretken ve özverili kişilerdir. Geleneksel hekimliğin uygulayıcısı her ne kadar tek kişi de olsa, bu tek kişinin yetişmesinde birçok kişi rol almakta, sahne arkasında neredeyse “küçük bir ordu” bulunmaktadır. Bu bir eğitim ordusudur. İyi bir eğitim ordusu ile donanmış her diş hekimliği fakültesinin nihai amaçlarından birisi de kaliteli sağlık hizmeti sunabilen yetkin ve donanımlı hekimi yetiştirebilmektir. Siz değerli mezunlarımızın bu özelliklere sahip birer hekim olduğunuzdan hiç kimsenin kuşkusu yoktur. Zira siz, Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden bu özellikleri kazanmış olarak mezun oluyorsunuz.

Prof. Dr. Kibar; “Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Nitelikli Bir Eğitim Kurumudur.’’

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Türk diş hekimliğinin akademik dünyasına ve Türk halkının ağız-diş sağlığı savaşımına verilmiş değerli bir armağandır. Bu yıl 14. mezunlarını veren fakültemiz, akademisyenleri, klinik hizmetleri, bilimsel bilgi artışını destekleyen araştırma laboratuvarları ve toplum ağız diş sağlığına katkı sunan takdire değer projeleri ile öne çıkan nitelikli bir eğitim kurumudur. Fakültemiz evrensel ölçekte bir yaklaşımla koruyucu hekimliği temel düstur olarak benimseyen ve bu yolda çaba sarf eden bir kurumdur. Bireyin sağlığının

korunması, hastalıkların erken teşhisi ve tedavisi için zorunlu bir yaklaşım olan koruyucu hekimlik kamusal bir etkinliktir ve fakültemizin bu kamusal hizmeti vermek yolunda sergilediği tüm çabalar takdire değerdir.

“Ç.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Öncü ve Örnek Olmaya Devam Edecek”

Geçtiğimiz aylarda kuruluşunun 20. yılını geride bırakan bu genç fakülte kısa sürede bir araştırma merkezi kimliğini kazanmış; dört elli diş hekimliği, diş hekimliği ergonomisi, ISO 9001 kalite belgesine sahip olma gibi konularda ülkemizin öncü ve örnek bir kurumu hâlini almıştır. Ayrıca çok yakın tarihte hayata geçirilen ve zihinsel engelli bireylere kaliteli sağlık hizmeti sunabilmeyi hedefleyen “Gülmeye Engel Yok” isimli proje ile de öncü ve örnek olmaya devam etmektedir. Sevgili mezunlar, böylesi önemli bir fakülteden mezun olmanın haklı gururunu daima yaşayacağınızı ümit ediyor ve sizleri yürekten kutluyorum. Etik değerlere bağlı, başarılı hekimler olmanızı dilerken, fakültemizin kuruluşundan bu yana maddi manevi tüm varlığını ortaya koyarak mezunlarımızın yetişmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Son Etik Ders Kurucu Dekan Prof. Dr. İlter Uzel’den

Daha sonra, Fakültenin kuruculuğunu üstlenen Prof. Dr. İlter Uzel mezun olan öğrencilere son etik dersi verdi. Bu dersin ardından fakülte birincisi Süheyla Uyar yaş kütüğüne brövesini çaktı. Fakülte birincisine başarı belgesini ise Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar verdi. Dereceye giren diğer öğrencilere de başarı belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın yanı sıra, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Prof. Dr. Azmi Yalçın, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Metin Yavuz, Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Hasan Yaman, akademisyenler, öğrenci ve ailelerinin katıldığı tören, mezun olan 34 öğrencinin hep bir ağızdan Diş Hekimi Andını okumasıyla sona erdi.