424 organize suç örgütü 'çökertildi'

Geçen yılın Haziran ayından bu yana düzenlenen 'çete' operasyonlarında toplam '424 organize suç örgütü çökertildi.' Bu çetelerin 14'ü uluslararası ve 38'i de Türkiye genelinde faaliyet gösteren organize suç örgütü yapılanmasıydı.

Geçen yılın Haziran ayından bu yana düzenlenen “çete” operasyonlarında toplam “424 organize suç örgütü çökertildi.”  Bu çetelerin 14’ü uluslararası ve 38’i de Türkiye genelinde faaliyet gösteren organize suç örgütü yapılanmasıydı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son açıklamasında Kahramanmaraş merkezli bir “organize suç örgütünün çökertildiğini” bildirdi. 

Yerlikaya, sosyal medye hesabından yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli 2 ilde eş zamanlı olarak Jandarma tarafından düzenlenen Mahzen-26 operasyonlarında elebaşılığını Ahmet Canık’ın yaptığı “canık çetesi" olarak bilinen organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda elebaşınında içerisinde bulunduğu 21 şüpheli yakalandı;  2️0️’si tutuklandı. 1️’i hakkında adli kontrol kararı verildi” dedi. 

Kahramanmaraş ve Gaziantep’de Jandarma birimlerince yapılan çalışmalar sonucunda düzenlenen operasyonlarda yakalanan suç örgütü elemanlarının “uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçunu örgütlü olarak işledikleri tespit edildi.”

Operasyonlarda ruhsatsız tabanca ve av tüfekleri, muhtelif miktar ve türde uyuşturucu maddeler, çok sayıda uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. 

On ayda 424 suç örgütü

Yerlikaya’nın verdiği bilgiye göre, bakanlık görevini üstlendiği tarihten bu yana 1 Haziran 2023 – 4 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenen operasyonlarda toplam 424 “organize suç örgütü çökertildi.”

Bu suç örgütlerinden 303’ü yerel düzeyde, 69’u bölgesel düzeyde ve 38’i ulusal düzeyde faaliyet gösteren “organize suç örgütleri” şeklindeki yapılanmalardı. 

Türkiye’de yapılan operasyonlarda “çökertilen” organize suç örgütlerinden 14’ü ise değişik ülkelerde merkezi yapı oluşturmuş uluslararası suç örgütleriydi. Bunların bazılarının İnterpol tarafından uluslararası düzeyde aranan elebaşıları Türkiye’de yapılan operasyonlarda yakalandı. 

 

organize suç örgütü