5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı yapıldı

5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali'nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın lasmanında konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, 'Bizler için stresli günler şimdi başlıyor. Dışarıdan galen misafirleri ağırlayıp onları kusursuz hizmetle geri göndermek bizim önceliğimizdir. Herkesten destek bekliyoruz' dedi.

5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın lasmanında konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, “Bizler için stresli günler şimdi başlıyor. Dışarıdan galen misafirleri ağırlayıp onları kusursuz hizmetle geri göndermek bizim önceliğimizdir. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.

8-10 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 5.Uluslararası Adana Lezzet Festivali’nin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın lasmanında konuşan Adana Valisi Süleyman Elban, “Bizler için stresli günler şimdi başlıyor. Dışarıdan galen misafirleri ağırlayıp onları kusursuz hizmetle geri göndermek bizim önceliğimizdir. Herkesten destek bekliyoruz” dedi.
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, ilçede gastronomi pazarı açtıklarını ve 14 ayrı lezzeti ilçe halkı ile buluşturduklarını belirterek “Gastronomi pazarımız bundan sonra Lezzet Festivali’nin bir durağı olacaktır. Adana Lezzeti Çarşısı Adanalılarımıza hayırlı olsun” temennisinde bulundu.
Seyhan Belediye Başkanı Akif Akay, Çukurova’nın Dünyanın merkezi olduğunu, İpek Yolu geçen bir şehirde yaşadıklarını ve unutulanları bularak ortaya çıkarmanın önemine değinip Lezzet Festivali’nde yer almaktan da onur duyduklarını söyledi.
Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Kocaispir, geniş bir coğrafyada 5 yıldır Lezzet Festivalini yaptıklarını belirterek “El birliği ile Adana’nın hak ettiği yere gelmesi için çalışıyoruz. Biz de Yüreğir Belediyesi olarak gastronomi merkezi kuracağız. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz. İş birliği içinde hareket ederek büyük projeleri birlikte kentimize kazandıracağız” dedi.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Vekili Sedat Gül, Adana’nın kültür şehri olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi olarak Lezzet Festivaline destek vermeden dolayı da mutlu olduklarını söyledi. Bu gibi etkinlikleri önemsediklerini kaydeden Gül, “Kentimizin zengin mutfağını tanıtacak ve kentin de tanıtımını sağlayacak olan bu festivale emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Adana Valisi Süleyman Elban ise yaptığı konuşmada, “Lezzet Festivali, dışarıdan gelen misafirlerimize çok eğlenceli ve keyifli anlar zamanlar yaşatacak. Festivalin ev sahibi olan biz Adanalıların da bu yoğun ortamda, kaliteli Adana lezzetlerini sunmak, zamanında yetiştirmek, bitti dememek, gelen herkesi güler yüzle ağırlamak ve uğurlamak gibi bir sorumluluğumuz var." dedi.
Vali Elban, sadece gastronomi sektörünün değil, kentte faaliyet yürüten herkesin festivale destek vermesi gerektiğini ifade etti.