717 kilo uyuşturucu madde, 3 bin hap ele geçirildi

Adana Emniyet Müdürlüğü iki ayrı operasyonunda, 717 kilo uyuşturucu madde ve 3 bin uyuşturucu hap ele geçirdi, 2 kişi tutuklandı.

Adana Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklama şöyle:

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince uyuşturucu madde ticareti yapan zehir tacirlerine yönelik olarak 28 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda;

M.E ve M.Y isimli iki şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, şüpheli şahısların sevk ve idaresindeki araçlarda yapılan aramalarda, (717) kilogram uyuşturucu maddesi, (3000) adet uyuşturucu hap ve (1) adet ruhsatsız tabanca ele geçirilmiş, yakalanan her iki şüpheli de sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanmışlardır.

Bu uyuşturucu maddelerinin ele geçirilmesi neticesinde yaklaşık (361.000) vatandaşımızın zehirlenmesi engellenmiştir.

Söz konusu şüpheli şahısların farklı illerden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri, kilogramlık ve kullanıma hazır (fişek tabir edilen) paketler halinde hazırladıkları tespit edilmiş ve piyasaya sürülemeden yakalanmıştır.

İl Valisi Hüseyin Avni COŞ ve İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki GÜRKAN’ ın katkıları, Adana halkının büyük desteğiyle Emniyet Teşkilatımız, zehir tacirlerine yönelik kararlı mücadelesini artırarak devam ettirecektir. Bu konuda vatandaşlarımızın teveccühünü kazanmanın haklı gururunu yaşayan Teşkilatımız, narkotik çalışmalarda Adana’yı Türkiye’nin en başarılı illerinden biri haline getirmiştir.

Emniyet hizmetlerinin daha etkin bir şekilde sunulabilmesi, toplumun beklentilerine cevap verilebilmesi ve suçla mücadele edilebilmesi yönünde çalışılmalarımız kararlılıkla devam edecektir.