75 bin hektar alan sulamaya açılıyor

10. Kalkınma Planı 'Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı' kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen planlamalar çerçevesinde Adana Tarım İl Müdürlüğü tarafından İmamoğlu ilçesi Üçtepe köyünde çiftçilere yönelik için 'Sulama Eğitimi' düzenlendi.

10. Kalkınma Planı ‘Tarımda Su Kullanımının Etkinleştirilmesi Programı’ kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen planlamalar çerçevesinde Adana Tarım İl Müdürlüğü tarafından İmamoğlu ilçesi Üçtepe köyünde çiftçilere yönelik  için “Sulama Eğitimi” düzenlendi.

Yapılan çalışmada çiftçilere, “Sulama Yöntemleri ile Damla Sulamada Dikkat Edilecek Hususlar, Doğru Sulama Teknikleri, Su Kaynaklarının Etkin Kullanımı ve Aşırı Sulamanın Zararları” hakkında bilgiler verildi. Üreticilerin çeşitli konularda karşılaştıkları sorunlar için çözüm önerileri sunularak, çiftçiler ile anketler yapıldı ve soruları cevaplandırıldı.

DSİ tarafından yürütülen Yedigöze Barajı İmamoğlu Sulama Projesi ile Adana’nın İmamoğlu, Kozan ve Ceyhan ilçelerinde toplam 75.000 hektar tarım alanının sulamaya açılmasının planlandığı belirtildi. Sulu tarıma geçişle birlikte bölgede tarımsal yapı ve üretim deseninin  büyük ölçüde değişeceği ifade edildi.

Bu doğrultuda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Yedigöze Sulama Sahası içerisinde faaliyet gösteren çiftçilere sulu tarıma geçişle birlikte değişen ve gelişen tarımsal yapıdan en iyi şekilde faydalanmalarını hedefledi. Ayrıca bu bölgede üretim yapan çiftçilerin doğru teknikler uygulayarak, hem çevreci hem de karlılık oranı yüksek üretim yapabilmelerini sağlamak için çalışmalar yürütüldüğü kaydedildi.

Yapılan bu çalışmalar arasında; “Çiftçilerimizin Tarımsal Üretim Eğilimlerinin Tespiti”, “Sulu Tarıma Uygun Ürün Deseni Oluşturma, Sulu Tarım Öncesi ve Sulu Tarıma Geçilmesinden Sonra Sosyo-Ekonomik Yapıdaki Değişimlerin İncelenmesi ile Doğru Sulama Teknikleri” ve “Su Kaynaklarının Etkin Kullanımı” gibi konular başta olmak üzere çeşitli konularda çiftçi eğitimi çalışmaları yer alıyor.