Abdurrahman Yeşiltaş: ''Söz konusu Adana ise biz varız''

Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, Seyhan’ın 800 bin nüfusu ile Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi olduğunu ve kendilerinin de Seyhan’da parti olarak önemli çalışmalar yaparak halk ile bütünleştiklerini belirtip ‘Hizmet noktasında bizden istenilen söz konusu Adana olur ise biz her zaman göreve hazırız. Kendi üzerimize düşen görevi de parti olarak ve kişi olarak yapmanın gayreti içindeyiz’ dedi.

Seyhan Belediyesi’nin hizmetlerini de değerlendiren Başkan Yeşiltaş, ilçeye kalıcı hizmetlerin yapılmadığını ve bir çırpıda hizmet adına bir şeylerden bahsetmek ve saymak gerekir ise gösterilecek elle tutulur hizmetin yapılmadığını söyledi. ‘Bir şey değişecek her şey değişecek’ diye yola çıkan Adana Büyükşehir Belediyesi’nin başkanının da ne yazık ki bir şeyleri değiştiremediğini belirtip eleştirilerini de alt alta sıraladı.

ÇALIŞTAY YAPACAĞIZ

Seyhan’da önümüzdeki Ramazan Bayramı sonrasında bir çalıştay düzenlemeyi de planladıklarını belirten Ak Parti İlçe Başkanı Abdurrahman Yeşiltaş, geniş katılımlı bu çalıştay ile Seyhan’ın fotoğrafının çekileceğini ve çıkan verilerle Seyhan’daki tüm sivil toplum örgütlerinin de görüşlerinin ortaya konularak bir yol haritasının hazırlanmasının gayreti içinde olduklarını söyledi. Yeşiltaş, partinin yetkili kurullarının ve özellikle kadınlar kolunun da aralıksız çalıştığından bahsetti.

Abdurrahman Yeşiltaş ile gazetemizin yaptığı röportajı yayınlıyoruz.

-          Ak Parti Seyhan İlçe Başkanı olarak Seyhan’ın bir fotoğrafını çekmenizi istesek neler söylemek istersiniz?

-          Seyhan, şuan görüntüsü itibariyle garibanların yaşadığı bir şehir desem sanırım yanlış yapmam. Akla ilk gelen şey garibanların yaşadığı şehirdir Seyhan. Şehir içinde eski günlerden kalma alışkanlıklar ve yaşayış tarzlarını görüyoruz. İnsanların bize gelen taleplerine baktığımızda en büyük sorun işsizlik Seyhan’da. Yoksulluk ise Seyhanlı insanların kaderi gibi duruyor. Elbette bunu sonlandırmak adına büyük gayretler veriliyor. İnsanların kazançlarının yükseltilmesi adına gayret içindeyiz parti olarak çalışıyoruz. Teşkilat olarak yardım paketlerini hazırlıyoruz. İnsanlarımıza katkı koyuyoruz. Hükümetimizin çalışmaları ile Seyhanlı halkımızı buluşturuyoruz. Kadın kollarımız, gençlik kollarımız da özverili bir şekilde çalışıyorlar.

-          Seyhan Belediyesi’nin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

-          Seyhan Belediyesi’ne talip olan şuan görevde olan yöneticilerimiz aday olduklarında önemli söylemlerde bulunup yapacakları işleri halkımıza anlatarak seçim kazandılar. Seyhan’da kalıcı, ileriye dönük çalışmalar yapılmıyor. Ben böyle görüyorum. Eser bırakmak lazımdır bir yerde görev yapıyor iseniz. Ben Seyhan’da eser bırakılacak bir hizmet göremiyorum. Bir çırpıda söyleyebileceğiniz ne hizmet var Seyhan’da. 3 yıla yakın zamandır bir tek eserleri yok. Aslında benden daha çok bu halk değerlendirecek bu hizmetleri. Biz Ak Parti olarak Seyhan’da ciddi bir çalışma temposu ile görevimizin başındayız ve bu kalıcı hizmetleri yapacak belediye başkanımızı kendi partimizden seçtirmek adına çalışıyoruz.

-          Büyükşehir Belediyesi çalışmalarını değerlendirmenizi istesek neler söylemek istersiniz?

-          Adana Büyükşehir Belediyesi’nin öncelikle genel siyasetten uzaklaşarak yerel siyasete dönmesi ve yerelde insanların sorunlarıyla ilgilenmesi gerekir. Bir şey değişecek her şey değişecek diyerek belediyeyi kazandılar. Ancak görünen odur ki bir şey değişti o da belediye başkanı değişti. Lakin Adana’da hiçbir şey değişmedi. Yani söylemleri boş çıktı. Sosyal çalışmalar ile işi götürmeniz mümkün değildir. Vitrine oynamak insana bir şey kazandırmaz. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin şuan vitrin yaptığını düşünüyorum. Yolları asfaltlarsınız ama siz eğer alt yapıyı yapmaz iseniz bu asfaltladığınız yolun bir anlamı kalmaz. Büyükşehir’in yaptığı hizmetler bu örneğe benziyor. Tribüne oynandığını düşünüyorum ve bunu da görerek yaşıyorum.

-          Lokal olarak bazı hizmetleri değerlendirin dediğimizde somut örnekler verebilir misiniz?

-          Elbette veririm. Hani az önce söyledim ya, Seyhan ve Büyükşehir Belediyesi’ni başarılı bulmuyorum diye. Alın size bir örnek. Sun Sineması Sokağı’nı bu kentin belediye başkanları giderek bir görsünler. Eskisini sökerek yenisini yaptılar. Eskisi kalsa daha iyiydi. İnsanları bu noktaya getirir iseniz kredinizi bitirirsiniz. Ben her iki belediyenin de halk nazarında kredilerini bitirdiklerini görüyorum. Adana ne yazık ki 1970’li yılları arar oldu. Bunun da en büyük nedeni yerel yönetimde söz sahibi olanlardır.

-          Sizden iktidar partisinin ilçe başkanı olarak hizmet noktasında yardım istenilse, iş birliği istenilse siz buna katkı koymaya hazır mısınız?

-          Her zaman hazırız. Konu Adana olunca akan sular durulur. Kentsel dönüşüm konusunda Ak Parti Hükümeti ve Sayın Bakanımız Fatma Güldemet Hanım en büyük desteği bu belediye başkanlarına vermedi mi? Yine KUDEP Projesi’nde biz destek verdik. Biz de bu şehirde yaşıyoruz. Güzel bir hizmet olur ise toplumun yararına biz parti ayrımı yapmadan her zaman desteğe hazırız. Olumlu hiçbir çalışmada geri adım atmayız.

-          Bu şehrin bir kent meydanına sizce ihtiyacı var mı? Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

-          Elbette bu kentin bir kent meydanına ihtiyacı var. Bunu seçer iken de yapar iken de birilerinin mutluluğu için değil, birilerine imkan sağlama adına değil, bu kentin geleceği adına yapmak lazımdır. Biz Ak Parti gurubu olarak bu anlamda desteğe her zaman hazırız. Nokta çalışmanın içeriği önemlidir. Şehir bu tür çalışmalardan yarar görecekse kapımız ve gönlümüz her zaman açıktır.

-          Siyasi partilerin ilçe başkanları ile bir araya geliyor musunuz? Diyaloglarınız nasıl?

-          Bugüne kadar inanın pek bir araya geldik desem yalan olur. Onlarla asla husumet içinde değiliz. Bu arkadaşlarımız da bu kenti evlatları ve kendi partileri için çalışıyorlar, çabalıyorlar. Pek denenmedi bir araya  gelmek. Aslında gelmekte de yarar var.

-          Vali Beyin Adana’ya yeni tayin olduğunu hatırlatarak izlenimlerinizi ve beklentilerinizi de öğrenmek isteriz.

-          Vali Bey öncelikle şehrimize hoş geldi. Sefa getirdi. Bu kentin valisi olarak önemli hizmetler yapacak güçte, kudrette, bilgi sahibi, becerikli ve çalışkan bir insan olduğunu öğrendik. Her zaman kendilerine her noktada, her anlamda katkı koymaya hazırız. Vali Beyin Adana için bir şans olacağını düşünüyorum ve Adana’nın da bu şansı iyi değerlendireceğine inanıyorum.

-          Üniversiteler ile kentin diyalogu ve olması gereken noktaları değerlendirir iseniz Adana kent olarak üniversitelerden yararlanabiliyor mu?

-          Ben Teknokent’in ilk kuruluşunda görev aldım. Üniversiteler kentlere ışık tutar, aydınlatır. Üniversiteler şehre en üst düzeyde hizmet verir. Elbette katkıları oluyor. Bizim de hizmette işbirliği yapmamız ve daha fazla üniversitelerden yararlanmamız gerektiğini düşünüyorum.

-          Adana Spor ve Adana Demirspor’un hakkında neler söylemek istersiniz?

-          Adanaspor’un Süper Lig’de yer almasından gururluyuz. Bu kent adına güzel bir yere geldiler. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Demirspor’u da Süper Ligde görmek isterdik ama olmadı. Demirspor’un da Süper Lige çıkması bizi şereflendirirdi. İnşallah seneye çıkarlar.

-          Bize vakit ayırdınız. Teşekkür ederim.

-          Zahmet ederek bizi onurlandırdınız. Asıl ben size teşekkür ediyorum.