Abike, ''Görevimi bilen insanım''

İmamoğlu esnaflarından Kemal Kutluca'nın odaya olan aidat borçlarına yönelik hakkında icra takibi başlatılmasından kaynaklı eleştirilere maruz kalan Adana Elektrik Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarlar Oda Başkanı İsmail Abike, ‘Başkanlık koltuğu benim değil bu odaya kayıtlı ve kayıtsız tüm esnaflarımızındır. Görevimi, sorumluluğumu bilen ve yasaların bana verdiği yetkiyle hoşgörü içinde başkanlık yapan bir kişiyim' dedi.

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Başkan Abike, İmamoğlu esnaflarından Kemal Kutluca'nın esnaflığı terk ettiğini ve geriye dönük olarak aidat borçlarının yasaya uygun amir hükümler gereğince yönetim kurulunun da aldığı kararla tahsil edilme yoluna gidildiğini belirtip ‘6 Haziran 2013 tarih ve 6 sayılı yönetim kurulumuz odalara ait 13/10 sayılı genelgesi doğrultusunda aidatların tahsili cihetine gitmiştir. Bu karara göre yönetim kurulunun vermiş olduğu karların ilam hükmünde olduğu ve icra dairelerince de yerine getirildiği bir gerçektir. Kişisel olarak kimseye karşı ayrı tavırlar içinde olmadık. Biz doğru yolda ilerliyoruz' dedi.

 


Geriye dönük olarak 5 yıllık aidat borçlarının tahsil yoluna gidildiğinin altını çizen Oda Başkanı İsmail Abike, ‘Bu yasal bir sorumluluğu yerine getirme olayıdır. Kemal Kutluca veya bir başkasına yönelik özel bir uygulama değildir. Esnafın içinde bulunduğu durumu da biliyoruz. Kimseyi mağdur etme gibi bir davranış içinde olmadık. Bizim hesaplarımız sürekli denetim altında olup hep denetleyenler tarafından teşekkür edilerek sonuçlanan denetimler geçirdik. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım doğru olan uygulamaları yaparak hizmet veriyorlar. Vergi kaydı kapalı olan oda üyeleri hakkında gerekli iş ve işlemler tarafımızca tamamlanıp üst birliklerimizi de yasal yollarla bildirilmiştir. Esnaf memnuniyeti ile var olan odamız bundan sonra da hizmetlerine bu anlayışla devam edecektir' sözleriyle odanın görüşlerini dile getirdi.