Acil Kan Aranıyor!

Adana Kan Hastalıkları Derneği Başkanı Şahin Özbingül, son zamanlarda özellikle kan hastaları için hayati önem taşıyan kanın bulunması konusunda büyük sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek tüm kesimleri kan bağışı konusunda daha dıuyarlı olmaya çağırdı.

Kan hastaları şu sıralar kan bulamamaktan oldukça şikayetçi. Bölgede 5 bin civarında kan hastası olduğunu belirten Adana Kan Hastalıkları Derrneği Başkanı Şahin Özbingül 1 aydır özellikle Talasemi Orak Hücre ve Lösemi hastalarında kan sıkıntısı yaşadıklarına vurgu yaptı.

Bu hastalar için kanın hayat anlama geldiğine dile getiren Özbingül, bu konuda tüm sivil toplum kuruluşlarından destek beklediklerinin altını çizdi. Kan vermenin çok önemli olduğunada değinen Özbingül bölgede Balcalaı Hastanesi Kan Merkezi ve Kızılay Kan Merkeziyle sürekli irtibat halinde olduklarınada işaret eden Özbingül, kan verme konusunda toplumda duyarlılığın artması gerektiğinide sözlerine ekledi.

Özellikle kan hastalıklarıyla mücadele edenlerin kana bulmakta büyük sıkıntı yaşadığını belirten Özbingül, tüm kurum ve kuruluşlardan bu konuda farkındalık yaratmalarını beklediklerini de vurgu yaptı.