Açlık sınırı 3 bin 93, yoksulluk sınırı 10 bin 75 lira

TÜRK-İŞ tarafından 34 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan, 'Açlık ve Yoksulluk Sınırı' araştırmasının Ekim 2021 ayı sonucu açıklandı.

TÜRK-İŞ tarafından 34 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan, “Açlık ve Yoksulluk Sınırı” araştırmasının Ekim 2021 ayı sonucu açıklandı.

Buna göre; dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) 3 bin 93,20 lira, gıda harcaması ile birlikte giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 10 bin 75,58 lira olarak belirlendi.

Araştırma sonucunda, bekâr bir çalışanın ‘yaşama maliyeti’ ise aylık 3 bin 771,96 lira oldu. 

Açıklamada, “Araştırma, gıda maddeleri fiyatlarında artışın devam ettiğini ortaya koydu. Bu durum, başta ücretli çalışanlar ve emeklileri olmak üzere, geniş bir toplum kesiminin yaşama şartlarını olumsuz etkilemeye devam etti. Ücret gelirlerinde belirli bir artış sağlanmasına karşın yetersiz kalan gelir karşısında çalışanların mağduriyeti devam etti” denildi.