Adalet Bakanlığı Kararı İçin Dava Açtı

Adana Barosu, Adana Bölge İdare Mahkemesinin kapatılması nedeniyle Adalet Bakanlığının kararının iptali doğrultusunda bugün Ankara Nöbetçi İdari Mahkemesine dava açtı.

Adana Baro Başkanı Av. Mengücek Gazi Çıtırık, Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun ardından açıklamalarda bulundu.

Av. Çıtırık, yaklaşık 1 yıldır Bölge İdare Mahkemelerinin kapanması ve yargı çevrelerinin yeniden belirlenmesi noktasında Adana Barosu olarak basın açıklamaları yaptıklarını; Adana'nın 14 milletvekiline en önemli sorunlarından biri olan bölge idare mahkemelerinin kapanmaması, yargı yönünden de Konya'ya bağlanmaması hususunda milletvekillerini göreve davet ettiklerini anımsattı.

Av. Çıtırık, şöyle devam etti:

"Ne üzücüdür ki, 7 Kasım 2015 gün ve 29525 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Adalet Bakanlığı kararı ile İstanbul, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Samsun,Erzurum ve Gaziantep Bölge İdare Mahkemeleri kurularak Yargı Çevrelerini belirlemiştir.Kuruluş kanuna göre coğrafik  ve iş hacmi esas alınacağı belirtilmiştir. Adana, İstanbul ve Ankara'dan sonra iş hacmi yönünden üçüncü büyük bölge idare mahkemesidir. Coğrafik bölge esaslı kurulacağından bahsedilmektedir. Akdeniz bölgesinde, maalesef mahkeme kurulmamıştır. Hem kuruluş yasasına aykırı, hem il merkezindeki bir mahkemeyi kapatarak buradan 350 km. uzakta bir yere bağlanarak, hem iş hacmi, hem coğrafi durumu gözetilmemiştir.

Adalet Bakanlığının kararının iptali doğrultusunda bugün Ankara Nöbetçi İdari Mahkemesine dava açtık. Dönemin Adana Milletvekillerini ve gerekli işlemleri yürütmeyenleri ve bu soruna sahip çıkmayanları esefle kınıyorum."