ADAMOB’dan Vali Mustafa Büyük’e ziyaret

Adana Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü Adana Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Adana kent merkezi dışında ilçelerde mezbahane bulunmadığını ifade ederek, “İnsanlarımız Veteriner Hekim muayenesinden geçmeyen hayvanlardan elde edilen etleri tüketmektedirler.” dedi

Adana Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) Dönem Sözcüsü Adana Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri ve Makine Mühendileri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Emir Kavi, Adana Barosu Başkanı Mengücek Gazi Çııtırık, Adana Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan Vali Mustafa Büyük’ü ziyaret etti.

ADAMOB Dönem Sözcüsü ve Adana Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, meslek odalarının sorunları konusunda Vali Mustafa Büyük’e bilgi sundu. Köse, Adana’nın bir çok sorunu bulunduğunu, kendi meslekleri açısından en önemli sorunlarından birinin mezbahane olduğuna dikkat çekerek, “Büyükşehir yasası ile mezbahane açma görevi Büyükşehir Belediyelerine verilmiştir. Adana il merkezi hariç çevre ilçelerimizin hiç birisinde ruhsatlı bir kesimhane bulunmamaktadır. İnsanlarımız Veteriner Hekim muayenesinden geçmeyen hayvanlardan elde edilen etleri tüketmektedirler. Hayvanlardan İnsanlara bulaşan iki yüz civarında hastalığın olduğu düşünüldüğünde konunun önemi daha iyi anlaşılacaktır. İvedilikle bütün ilçelerimizde kesimhane kurularak bir Veteriner Hekimin görevlendirilmesi zorunludur. Bu konuda yardım ve desteklerinizi bekliyoruz” dedi.

Adana Valisi Mustafa Büyük, sorunun çözümü konusunda gerekli çalışmalara destek vereceklerini söyledi.  TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu sekreteri Hasan Emir Kavi, Vali Mustafa Büyük’e kentin ulaşım master planı bulunmadığını, bu konuyu Büyükşehir Belediyesi’ne de b,ir rapor halinde sunacaklarını, çözümü konusunda tüm odaların gerekli destek ve katkıyı sunmaya hazır olduğu ifade ederek, hazırladıkları raporu sundu.

Adana Baro Başkanı Mengücek Gazi Çıtırık, ülkemizin iş yükü ve dosya yoğunluğu bakımından üçüncü sırada yer alan Adana Bölge İdare Mahkemelerinin kapatılarak, yetki yönünden Konya’ya bağlanmasının durdurularak tekrar Adana’ya alınması, Eczacı Odası Başkanı Ersun Özkan da Sosyal Güvenlik Kurumu ile halen ilaç protokolünün imzalanmamış olması nedeniyle yaşanan sıkıntıyı dile getirdi.