Adana Barosu'ndan RTÜK'e şikâyet

Adana Barosu, avukatların isimlerinin zikredilerek avukatlık mesleği üzerinden ATV'de yayınlanan 'Esra Erol'da' programında mesleklerinin yargılandığına kanaat getirip programın yayınının durdurulması adına RTÜK'e başvuruda bulunuldu. Ayrıca TGRT hakkında da şikayet dilekçesi verildi.

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, geçmiş dönem Adana Milletvekillerinden Av. Osman Çıtırık, barolarının üyesi Av. Elife Kumak ve Av. Halil Aklar gibi isimler üzerinden insan haklarının ve meslek geçmişlerinin zedelenerek, basın meslek ilkelerine ve televizyonculuk ahlakına uymayan yayınların yapılmasını gerekçe göstererek RTÜK’e başvurduklarını işaret edip ekranlar önünde mesleklerinin de yargılandığına değindi.

RTÜK ACİL KARAR VERMELİ

TGRT ile ilgili de şikâyetlerinin olduğunu ifade eden Adana Baro Başkanı Av. Veli Küçük, ‘Kişilik hakları insanın hür ve bağımsız varlığının önemli bir parçası olup; kişinin yaşadığı toplumda, ilişki kurduğu çevrede şerefi ve saygınlığını sarsacak onu kötü tanıtacak, zan altında bırakacak, zora sokacak yayınlardan kaçınması gerekir. Bu kurallara televizyon kanalları, program yapımcıları, konuşmacılar dâhil olmak üzere herkes riayet ile yükümlüdür’ sözleriyle RTÜK’ün acilen karar vermesini de beklediklerine değindi.