Adana-Belemedik ''Turistik Tren Seferleri'' başlıyor

Torosların eşsiz doğasını tren ile deneyimlemek için Adana-Belemedik arasında yeni bir turistik tren seferleri başlıyor.

Torosların eşsiz doğasını tren ile deneyimlemek için Adana-Belemedik arasında yeni bir turistik tren seferleri başlıyor.

Toros Dağları'nın eşsiz manzaralarını ve tarihi zenginlikleri bir araya getirerek, Türkiye’de popüler olmaya başlayan tren turizminin Çukurova Bölgesi’ndeki ilk uygulaması olmayı hedefliyor. Adana Valiliği, TCDD Taşımacılık A.Ş., Çukurova Kalkınma Ajansı, Adana Ticaret Odası, Pozantı Belediyesi, Karaisalı Belediyesi ve ÇUKTOB işbirliği ile hayata geçirilecek projenin yerli ve yabancı turistlerin bölgeye olan ilgisini arttırması bekleniyor.

Turistik Tren Seferi’nin tanıtımı geçtiğimiz hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin bu yılki ilk durağı olan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında gerçekleştirildi.

Adana Valiliği ile Çukurova Kalkınma Ajansınca gerçekleştirilen etkinlikte, kent mutfağının tanıtılması amacıyla hazırlanan tren Adana Tren Garı'ndan yola çıktı.

Pozantı ilçesine ulaşan trendeki ziyaretçiler, Belemedik Tabiat Parkı'nda organize edilen kahvaltıda yöresel lezzetleri tattı.

Parkta doğa yürüyüşüne çıkan davetliler, "Turistik Tren" ile Adana'ya dönerken tarihi Varda Köprüsü'de mola verdi, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Tanıtım gezisine  Vali Yardımcısı Mustafa Yiğit, Pozantı Belediye Başkanı Ali Avan, AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zembilci, CHP Adana Milletvekilleri Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Ayhan Barut, DEVA Partisi Milletvekili Sadullah Kısacık ile gazeteciler ve bazı sosyal medya fenomenleri de katıldı.

Bu turistik tren seferi;kamu, yerel yönetimler ve turizm sektörü paydaşları ile iş birliği içerisinde geliştirildi.. Pilot uygulamanın başarılı olması halinde, TCDD Taşımacılık A.Ş. bu hattı haftalık düzenli seferlere dönüştürmeyi ve seyahat acentaları tarafından paket programlar oluşturularak bölge turizminin  daha da canlandırılmasını hedefleniyor.

Mersin-Gaziantep arası yüksek hızlı tren çalışmasının tamamlanması sonrasında da Türkiye’nin ilk gastronomi treninin Gaziantep-Adana-Tarsus-Mersin-Konya-Ankara-Eskişehir ve İstanbul’u kapsayacak şekilde hayata geçirilmesi planlanıyor.

 

turistik tren