Adana'da 1.Kademe Basketbol Antrenör Kursu

Adana'da 1.Kademe Basketbol Antrenör Kursu Adnan Menderes Spor Salonu toplantı odasında gerçekleştirildi.

Türkiye Basketbol Federasyonu Kurs Eğitim Sorumlusu Tayfun Şatır, farklı illerden gelen kursiyerlere 12 gün boyunca, basketbolda teknik, taktik, güç geliştirme, sağlık ve beslenme gibi konularda konularında uzman eğiticiler tarafından kurs verildiğini söyledi.

Şatır, kursa 15 i bayan toplamda 79 adayın katıldığını ifade ederken şöyle devam etti:

" Basketbol 1. Kademe Antrenör Kursu çok verimli geçti. Ülkemizde üst düzey antrenör sayısını arttırmak istiyoruz. Basketbolda bir çıta yakalayıp üst seviyeye çıkmak amacındayız.Çeşitli illerden bu kursa katılmak için geldiler.Ayrıca 2013 yılı faaliyet programının son kursu. Burada başarılı olanlar minik, küçük ve yıldız kategorilerinde antrenörlük yapabilecekler."

-KURSTA DENEYİMLİ EĞİTİCİLER GÖREV YAPACAK

Şatır,Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Kurulu Başkanı Kamil Uzun antrenör ve etik değerler,Fırat Üniversitesi ve TBF Eğitim Kurulu üyesi  Doç. Dr. Yüksel Savucu spor anatomisi ve sporcu sağlığı, Aksaray Üniversitesi ve TBF Eğitim Kurulu üyesi  Yrd.Doç.Dr. Emin Süel  genel antrenman bilgisi,sporda öğretim yöntemleri ile sporda yönetim ve organizasyon konusunu anlattıklarını kaydetti.

Bu arada, Gazi Üniversitesi ve TBF Eğitim Kurulu üyesi Dr. Olga Sevim sporda beslenme ile yetenek seçimi ve ilkeleri, Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü  görevlisi ve TBF Eğitim Kurulu üyesi Dr. Turhan Toros beceri öğrenimi,spor psikolojisi ile psikomotor gelişim, Gazi Üniversitesi ve TBF Eğitim Kurulu üyesi Yrd. Doç.Dr. Seyfi Savaş özel antrenman bilgisi derslerine girdiklerini teknik taktik eğitimini ise uygulamalı olarak  BOTAŞspor antrenörü Aziz Akkaya ile Bursa Yeşimspor antrenörü Cem  Çağal tarafından verildiği belirtildi.