Adana'da 19 Mayıs Yürüyüşü

Adana’nın Seyhan Belediyesi tarafından organize edilen 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı yürüyüşünde binlerce adanalı tek yürek oldu.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce Adanalı meşalelerle ve sloganlar ile Atatürk Parkı’na yürüdü. Yürüyüşe Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar,  CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve CHP ilçe başkanları da eşlik etti. Güzergâh boyunca Türk bayrakları ile yürüyen gruba evlerinin balkonlarındaki Adanalılarda alkışlarla destek verdi.

Atatürk Parkı’na gelindiğinde binlerce Adanalı bayrakları ile Cumhuriyet değerlerimizi unutturmayacağımızı haykırdı. Burada bir konuşma yapan Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Cumhuriyet değerleri olan 19 Mayıs, 29 Ekim, 30 Ağustos ve 23 Nisan’ın unutturulmaya çalışıldığına vurgu yaparak ne Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü nede onun değerlerini unutturmayacaklarını söyledi. Başkan Karalar, “Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz. Binlerce Adanalı yürüyüşümüze destek verdi. Bizlere Cumhuriyet değerlerini unutturmaya çalışıyorlar. Ama biz ne 23 Nisan’ı, ne 19 Mayıs’ı, ne 30 Ağustos’u nede 29 Ekim’i unutmayacağız unutturmayacağız. Cumhuriyet değerlerine hep birlikte sahip çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Daha Sonra söz alan CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut ve CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer’de konuşmalarında Cumhuriyet değerlerine sahip çıkacaklarını söyledi. Konuşmaların ardından grup geldiği güzergâhtan yürüyüşün başladığı yere hep birlikte geri döndü