Adana'da FETÖ operasyonu

Adana merkezli 4 ilde FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

''Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında, Adana İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından  Adana merkezli 4 ilde operasyon düzenlenmiştir.

Terör Suçları Soruşturma Büromuz tarafından FETÖ/PDY terör örgütünün hususi yapılanmasının deşifre edilmesine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, 22 kişi hakkında gözaltı kararı verilmiştir. Adana, Ankara, İstanbul ve Bursa’da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan 22 şüpheliden 11’i gözaltına alınmıştır. Haklarında gözaltı kararı bulunan firari 11 şüphelininyakalanması için çalışmalar devam etmektedir.

Örgüt tarafından yetiştirilen öğrencilerin askeri ve polis okullarına yerleştirildikleri yönündeki tespitler üzerine yapılan çalışmalarda, aralarında halen görevde olan 1 teğmen ve 1 astsubay ile askeri okuldan ilişiği kesilen şahısların bulunduğu toplam 22 şüphelinin, örgütün mahrem imamları tarafından kullanıldığı belirlenen sabit hatlardan ardışık olarak arandıkları tespit edilmiştir.''