Adana'da kumar oynayan 647 kişiye para cezası

Adana'da kumar oynadıkları tespit edilen 647 kişiye Kabahatlar Kanun'na göre 117 bin 754 lira para cezası yazıldığı belirtildi.

Adana Valiliği'nden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca; Seyhan İlçe Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde kooperatif adı altında faaliyet gösteren bazı mekanlarda tombala çekilişi yapmak suretiyle kumar oynandığı yönünde ihbarlar alındı.

 

Bunun üzerine  yapılan istihbarat çalışmaları sonucu kumar oynatılan mekanlar belirlenmişve söz konusu mekanlarda (sekiz aylık dönemde) 23 Mart 2013 – 07 Ekim 2013 tarihleri arasında Jandarma ekiplerince yapılan 10 ayrı operasyon neticesinde kumar oynayan 647 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 34’üncü maddesi gereğince toplam 117.754.00 TL idari para cezası uygulandı. Ayrıca, kumar oynamakta kullanılan malzemelere el konularak dernek kurucu ve yöneticisi konumundaki 3 şahıs hakkında kumar oynamak için yer ve imkan sağlamak suçundan Adana C.Başsavcılığınca adli tahkikat başlatılırken, , dernek faaliyetinin durdurulması yönünde gereği yapılmak üzere ilgili evraklar Adana İl Ticaret Müdürlüğüne gönderildi.

 

 

Bahse konu adreslerde yapılan incelemelerde, kumar oynanan mekanın kooperatif olarak işletildiği izlenimini vermek ve güvenlik güçlerince yapılan operasyonlar esnasında suç unsurlarını gizlemek amacıyla mekanın bayanlar tuvaletinde yere 40x40 cm genişliğinde, 120 cm derinliğinde çukur açıldığı belirlendi. Ayrıca, tombala malzemelerinin bu çukura konulup banyo fayansları ile yapılan kamufle kapak ile kapatıldığı, bu gizlemeyi yapacak zamanı kazanabilmek için mekanın girişine çelik kapı yapıldığı,  operasyonlar esnasında bu kapının geç açılarak içerideki ortamın değiştirilmesi için zaman kazanıldığı ve güvenlik güçlerinin yanıltılmaya çalışıldığı ifade edildi.

Kooperatife ait araçlar ile kumar oynayacak şahısların Adana’nın çeşitli yerlerinden getirilip  götürülerek servis hizmeti sağlandığı, suçüstü yapılarak kumar oynanan mekanın kapatılmasına müteakip kapatılan mekanın yan tarafında dernek veya kooperatif adı altında yeni bir yer açılarak tekrar kumar oynatacak mekanlar oluşturdukları tespit edildi.