Adana'da Satranç Turnuvası

Adana’da 23 yıldır Seyhan Rotary Kulübü sponsorluğunda düzenlenen 5 Ocak Satranç Kupası start aldı.

Seyhan Rotary Anadolu Lisesi İsmail Kulak Çok Amaçlı Spor Salonu'nda start alan yarışmaya 300 ün üzerinde yarışmacı katıldı.  Yarışmada 5 kategori de birincilere 1000’er lira, ikincilere 500’er lira, üçüncülere de  250’şer lira ödül verilecek.

 

Turnuvanın açılış törenine Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil, Adana Satranç Derneği Başkanı Ahmet Büyükpolat ile Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan, eski başkanlar ve kulüp üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından yapılan açılış konuşmasını Adana Satranç Derneği Başkanı Ahmet Büyükpolat yaptı. Turnuvada emeği geçen başta Seyhan Rotary Kulübü olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür eden Büyükpolat "Katılımı ve ödülü en yüksek olan yarışmamız 23 yaşında. Gelenekselleşmiş ve hiç ara vermeden yapılan tek turnuvaya 16 ilden 300'ün üzerinde yarışmacı katıldı. Katılım yapan ve emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

 

Satranç Federasyonu Adana İl Temsilcisi Av. Veysel Tuncil ise büyük bir aile olduklarını vurgularken bu ailenin 23 yıldır bir ferdi olan Seyhan Rotary Kulübü'nün destekleriyle yapılan turnuvada herkese başarılar diliyorum ifadesini kullandı. Turnuvanın sponsoru olan Seyhan Rotary Kulübü Başkanı Hakan Tuyan konuşmasının başında Rotary hakkında bilgi verdi. Tuyan, "23 yıl önce başlatılan turnuvayı verdiğimiz desteklerle  gelecek kuşaklara aktarmaya devam ediyoruz. 23 yıl önce yapılan turnvada 40 öğrenci katılmış. Şimdi bu sayı 300 lerde. Kendi yaptırdığımız bir okulda turnuvayı yapmaktan çok mutluyuz. Gençlerimizin gelişmesinde faydalı olan satranç sporunun bu kadar yaygınlaştırılması bizleri çok mutlu etmekte. Birkez daha çocuklarının yanında gelerek destek veren velilere de çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 

Turnuva sonunda katılımcılara sertifika ve dereceye girenlere ödülleri törenle takdim edilecek.