Adana'da Spor Masör Yetiştirme Kursu Başladı

Uzman Fiyzoterapist Oğuz Kanbir, 'Spor Masörü Yetiştirme Kursu 'nun başladığını, kursa kriterlere uyan 33 kişinin kabul edildiğini söyledi.

Kanbir, son yıllarda masörlüğün öneminin anlaşılması nedeniyle kursa yoğun katılımın olduğunu, Menderes Spor Salonu Toplantı Odasında 12 gün sürecek olan kursta 100 saat boyunca bilimsel olarak masörlük bilgilerinin verileceğini kaydetti.

Kursta Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğretim görevlilerin ders vereceğini ifade eden Kanbir, şöyle devam etti:

“Ketimizde gerçekleştirilecek masör kursu sayesinde gençler meslek sahibi olacak. Kurstan belge alanları Gençlik ve Spor Bakanlığı ile spor kulüplerinde istihdam edilecekler. Kursu   Uzman Fiyzoterapist  Meral Hazır, Dr. Fiyzoterapist Ayla Tekelioğlu ile  ÇÜ BESYO öğretim görevlileri tarafından spor psikolojisi, sağlığı, beslenmesi, genel spor bilgisi, spor sakatlıklarında ilk yardım ve rehabilitasyon, doping, genel antrenman bilgisi, spor fizyolojisi ve anatomisi ve spor masajı konusunda bilgiler aktarılacak.”

Teorik ve Uygulama sınavından 70 alan kursiyerler belge sahibi olacaklar.