Adana'da Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahları Belirlendi

Adana Valiliği, Toplantı ve Gösteri Yürüyüş Güzergahlarını belirledi.

Adana Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

 

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesi ve bu Kanunun Uygulamasına Dair Yönetmeliğin 3. Maddesi gereğince, İlimiz merkezinde yapılacak olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinde ilk toplanma yerleri, yürüyüş güzergahları, toplantı alanları, dağılma yerleri ile pankart ve afiş asılabilecek yerler Valilik Makamının ilgi Oluru ile belirlenmiş olup, konuyla ilgili duyuru ;

 

 

TOPLANTI VE GÖSTERİ YÜRÜYÜŞÜ GÜZERGAHLARI:

2911 Sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 6. Maddesi ve bu Kanunun Uygulanmasına Dair Yönetmeliğin 3.maddesi esaslarına göre, ilimiz merkezinde yapılacak olan Toplantı ve Gösteri Yürüyüşlerinde ilk toplanma yerleri, yürüyüş güzergahları, toplantı alanları, dağılma yerleri ile pankart ve afiş aşılabilecek yerler aşağıya çıkartılmıştır.

A-) SEYHAN İLÇESİ

1 NOLU TOPLANTI ALANI-UĞUR MUMCU MEYDANI :

YÜRÜYÜŞ YOL GÜZERGAHI :

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ASKİ Şantiyesi önü olan ilk toplanma yerinden başlamak üzere, Şehir Merkezi istikametinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarını takiben Zilli Dede Kavşağı’ndan sola dönüş (Groseri önündeki kavşak) Kasım Gülek Köprüsü üst geçidinden sağa dönüş, Cevat Yurdakul Caddesini takiben İstasyon Meydanı önüne kadar olan 1700 metrelik güzergah.

TOPLANTI ALANI :

Devlet Demir Yolları 6. Bölge işletme binası ile Cemalpaşa PTT binasının çevirdiği 12.750 metrekarelik alan toplantıya katılım yoğunluğuna göre toplantı alanı kademeli olarak düzenlenecektir.

DAĞILMA YOL GÜZERGAHLARI :

Ziyapaşa Bulvarı, Cevat Yurdakul Caddesi ve Atatürk Caddesi (Valilik İstikameti- Sular İstikameti), Kasım Gülek Bulvarı, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, Cevat Yurdakul Caddesi dağılma yol güzergahı olarak belirlenmiştir.

PANKART VE AFİŞ AŞILABİLECEK YERLER :

Toplantı  ve Gösteri Yürüyüşünün yapılabileceğine dair Valilik Makamının onay tarihinden itibaren Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün bitiş saatine kadar, meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara asılmaksızın, yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan, 100.Yıl Kavşağı ile Mustafa Kemal Paşa Bulvarının kesiştiği ASKİ Kavşağında bulunan şantiyenin bulunduğu uygun yerlere, ASKİ şantiyesi Mustafa Kemal Paşa Bulvarından Groseri istikametine doğru, Groseri Kavşağından Kasım Gülek Kavşağı istikametine doğru uygun yerlere, Sulardan Uğur Mumcu Meydanı istikametine doğru yol üzerinde bulunan uygun yerlere ve Uğur Mumcu Meydanının tamamı ile Ahmet Remzi Yüreğir Caddesi, Adalet Caddesi, Abdi İpekçi Caddesi, Bahçelievler Caddesi, Borsa Caddesi, Bahar Caddesi, Çakmak Caddesi, Debboy Caddesi, Deme Caddesi,  Erdal Acet Caddesi, Emin Ağa Caddesi, Emekçiler Caddesi, İbo Osman Caddesi, Kıbrıs Caddesi, Karafatma Caddesi, Karaafat Caddesi, Manisalı Alibey Caddesi, Mehmet Akif Ersoy Caddesi, 27 Mayıs Caddesi, Ordu Caddesi, 5 Ocak Caddesi, Pazarlar Caddesi, Postane Caddesi, Obalar Caddesi, Saydam Caddesi, Şinasi Efendi Caddesi, Şehit Mehmet Özel Caddesi, Türk Kuşu Caddesi, Barbaros Caddesi, Onur Caddesi, Uçak Caddesi, Şakirpaşa Caddesi, Vefa Caddesi, Özgür Caddesi, Aydınlar Caddesi, Şehit jandarma Onbaşı Fahri Özsen Caddesi. Mithatpaşa Caddesi, İstiklal Caddesi, Meydan Caddesi, Emniyet. Caddesi, Şehit Duran Caddesi, Yeni Bey Caddesi, Barış Caddesi, Nesrin Olgun Caddesi, Kurttepe Caddesi, Yeşilevler Caddesi, Abdi Yolaçan Caddesi üzerinde bulunan uygun yerlere trafik ve şahıs güvenliği açısından tehlike oluşturmayacak şekilde Kabahatler Kanununda yer alan hükümler çerçevesinde pankart ve afişler aşılabilecektir.

B-) YÜREĞİR İLÇESİ

TOPLANTI ALANI-YÜREĞİR SARIÇAM DERESİ YANINDAKİ SEMT PAZARI

YÜRÜYÜŞ YOL GÜZERGAHI :

Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Dadaloğlu kavşağı A market önünden başlayıp,   Sarıçam deresi istikametine doğru olan 650 metrelik güzergahı takiben Semt pazarı.

TOPLANTI ALANI :

Sarıçam deresini geçince gidiş istikametine göre sol tarafta kalan asfalt zeminli Semt pazarı.

DAĞILMA YOL GÜZERGAHLARI:

Toplantı alanından dağılma güzergahı ise, Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ve Tren hattı istikameti afet evleri ve  tali yollardır.

 

PANKART VE AFİŞ AŞILABİLECEK YERLER :

Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün yapılabileceğine dair Valilik Makamının onay tarihinden itibaren,  Toplantı ve Gösteri Yürüyüşünün bitiş saatine kadar, meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara aşılmaksızın, yürüyüş güzergâhı üzerinde bulunan, Kozan Yolu Dadaloğlu kavşağı yaya üst geçidi, A Alışveriş Market önünden Sarıçam Deresini takiben toplantı alanına kadar olan 650 metrelik Dadaloğlu Bulvarı üzerinde uygun yerler ile Kışla Mahallesi 125 ve 1. Sokak, Kazım Başer Mahallesi 1 ve 2. Sokak, Yavuzlar Mahallesi 1111. Sokak, Akıncılar Mahallesi 80 Sokak, Serinevler Mahallesi Jandarma Er Mustafa Göksel Caddesi ve 4. Sokak, Karacaoğlan Mahallesi 200. Sokak. PTT Evleri Mahallesi 203- 202-74 ve 65. Sokak, Kiremithane Mahallesi Haşim Dalgıç Caddesi, Levent Mahallesi 1. Sokak, Şehit Erkut Akbay Mahallesi 1. Sokak, Ulubatlı Hasan Mahallesi 3115. Sokak üzerinde bulunan uygun yerlere trafik ve şahıs güvenliği açısından tehlike oluşturmayacak şekilde Kabahatler Kanununda yer alan hükümler çerçevesinde pankart ve afişler aşılabilecektir.

GENEL ESASLAR :

2911  sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri kanununa göre yukarıda tespit edilen afiş ve pankart asılabilecek yerler dışında, diğer cadde ve sokaklara afiş ve pankart asılabilmesi için, Adana Büyükşehir Belediye Meclisinin 13.05.2005 tarih ve 232 sayılı karan ile kabul edilen İlan, Reklam ve Tanıtım Yönetmeliğine göre. Adana Büyükşehir, Seyhan ve Yüreğir Belediye Başkanlıklarına, bilboard ve panolara afiş ve pankart asılabilmesi için yetkili firmalara müracaat edilecektir.

Yukarıda tespit edilen güzergahlar ve alanlar dışında Toplantı ve Gösteri Yürüyüşü düzenleyenler ile afiş ve pankart asanlar hakkında 2911 sayılı Kanunun ilgili hükümleri, Valilik Makamı tarafından alman diğer kararlara muhalif hareket edenler hakkında ise Kabahatler Kanununun İdari yaptırım kararı verme yetkisi adı altında düzenlenen 22. maddesinde belirtilen: “(1) Kabahat, dolayısıyla idari yaptırım kararı vermeye ilgili V:nunda açıkça gösterilen idari kurul, makam veya kamı: görevlileri yetkilidir. (2) Kanunda açık hüküm bulunmaya hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşunun en üst amiri bu konuda yetkilidir. (3) İdarî kurul, makam veya kamu görevlileri, ancak ilgili kamu kurum ve kuruluşunun görev alanına giren yerlerde işlenen kabahatler dolayısıyla İdarî yaptırım kararı vermeye yetkilidir” hükmü ile 42. maddesinde belirtilen “(I) meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez. kâğıt ve benzeri afiş ve ilan asan kişiye, Yüz Türk Lirasından Üç Bin Türk Lirasına kadar idari para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilânlar, tek fiil sayılır " hükümlerine göre İdari para cezası ile tecziye edileceklerdir.

 

 

 

C-) ÇUKUROVA İLÇESİ

TOPLANTI ALANI- ADANA KOOP. SEMT PAZARI :

YÜRÜYÜŞ YOL GÜZERGAHI :

Dr. Sadık Ahmet Bulvarının Çoban Yurtçu Bulvarı ile kesiştiği yer olan ilk toplanma yerinden başlamak üzere, Çoban Yurtçu Bulvarından (500 metre) ilerledikten sonra Ramazan Atıl Lisesinin ön tarafında bulunan Adana Koop. Semt Pazarı

TOPLANTI  ALANI :

Ramazan Atıl Lisesinin ön tarafında bulunan Adana Koop. Semt Pazarı alanı,  toplantıya katılım yoğunluğuna göre kademeli olarak düzenlenecektir.

İlçenin çeşitli yerlerinde bulunan Billboardlara afiş ve pankartlar asılabilecektir.

Anayasal bir hak olan düşünce hürriyetinin korunması, toplumda demokratik yöntemlerle kullanımının ve gelişiminin sağlanması, sivil toplumun teşviki ve gelişimi açısından önem arz etmekte olup, bu hak ve özgürlüklerin, vatandaşlarımız tarafından kullanımında yukarıda belirtilen esaslara riayet edilmesi gerekmektedir.

 

 

Kamuoyuna  duyurulur.