Adana'da toplu taşımada radikal karar

Adana Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Daire Başkanı Doç. Dr. İlyas Karabıyık, şehir içi trafik ve toplu taşıma konusunda radikal kararlar alacaklarını bildirdi.

Ulaşımdaki sıkıntıları biliyoruz, trafik ve modern toplu taşımanın tam olarak yapıldığını söylemiyoruz" diye konuşan Karabıyık, şunları kaydetti:

" Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü’nün büyük destekleri ile yüzde yüze yakın bir şekilde toplu taşıma  sorununu çözmek istiyoruz. Başkanımızın vermiş olduğu  desteklere layık olmaya çalışıyoruz.

Özel halk otobüsleri ve dolmuşlarla ilgili yeni bir yapılanma içine girip, şehir içi trafiğini rahatlatmak ve vatandaşa daha kaliteli toplu taşıma hizmeti verebilmek için, şehir içi ulaşım ve toplu taşımada radikal kararlar alacağız.

Ocak ayı itibarı ile elektronik kart uygulamasına geçilen araçlar içerisinde şoförlerin cep telefonu ile konuşmaları ile müzik çalmaları yasak olup araçlar temiz ve hijyen olacak.

Toplu taşımada mavi gömlek, lacivert pantolon, kışın bordo kravat ile lacivert ceket veya süveter ya da hırka giyilecek.

2015 ocak ayında itibaren başlayan uygulamaya uymayanlara ceza yazılırken, mart ayından itibaren ise güzergah cezası verilecek.”