"Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü"

Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ın Eşi Beyhan Demirtaş ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın Eşi Ruhan Özkan tarafından organize edilen 'Adana'dan Kahramanmaraş'a Şehitler Köprüsü' projesiyle Kahramanmaraş ve Adana'daki şehit aileleri Kahramanmaraş'ta bir araya geldi.

Proje kapsamında Vali Mahmut Demirtaş’ın Eşi Beyhan Demirtaş, 14 şehidin ailesi ve yakınlarıyla birlikte Kahramanmaraş'a gitti. Beyhan Demirtaş ve beraberindeki Şehit aileleri, Vali Vahdettin Özkan ve şehit aileleri tarafından çiçeklerle karşılandı. Duygulu anların yaşandığı, bazı şehit yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadığı etkinlikte, valilik makamına geçen şehit yakınları kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

 Ruhan Özkan, “Amacımız, Şehit Ailelerimizin kaynaşmalarını Sağlamak”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan'ın eşi Ruhan Özkan ise, her zaman şehit ailelerinin yanında olup onların acılarını paylaştıklarını belirterek, "Amacımız, komşu illerimiz arasındaki şehit yakınlarımızı bir araya getirmek, onların kaynaşmalarını sağlamak. Bu amaçla bugün Adana'mızın şehitlerinin emanetlerine Kahramanmaraş'ımızın şehitlerinin emanetleri ev sahipliği yaparak ağırlıyor. Bunun onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Temennimiz de bu tarz etkinlikleri devam ettirerek farklı şehit yakınlarını bir araya getirebilmek, onların yaşadıkları o duygusal ortamdan biraz uzaklaştırabilmek. Ortak bir paydada buluşuyorlar. Arzu ederlerse bütün çevre illerimizi ağırlamaya hazırız. Kahraman şehri çevre illerimiz de tanısınlar" diye konuştu.