Adana Demirspor yeni sözleşme taslağı hazırladı

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, kulübün menfaatleri doğrultusunda yeni sözleşme taslağı hazırladıklarını ve yeni dönemde bu sözleşme taslağını uygulayacaklarını belirterek, ''Herkese çalıştığı kadar sürenin ücretini vereceğiz'' dedi.

Adana Demirspor Başkanı Mehmet Gökoğlu, kulübün menfaatleri doğrultusunda yeni sözleşme taslağı hazırladıklarını ve yeni dönemde bu sözleşme taslağını uygulayacaklarını belirterek, ‘’Herkese çalıştığı kadar sürenin ücretini vereceğiz’’ dedi.

Gökoğlu, Aytaç Durak Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz hafta sonu takımın başına getirmeyi düşündükleri Hasan Şaş görüşmesinin perde arkasını anlattı.

Hasan Şaş’ın kendisinin daveti üzerine kulübe geldiğini ve bir görüşme yaptıklarını anlatan Gökoğlu, şöyle konuştu:

 ‘’Öncelikle şunu belirtmeliyim ki; kendisi iyi bir Demirsporlu. Kendisine 2 yıllık sözleşme teklif ettik ve ücreti de bizim belirlememizi istedi. Kendiside bize ‘olur ya işler yolunda gitmez ters bir durum olursa. Sizden çalıştığım kadar sürenin parasını alırım’ dedi. Kendisine buradan bu tavrından dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum.

Ardından kendisine yardımcılarının anlaşmasının nasıl olacağını sordum. Dört yardımcısının olduğunu ve onlarla görüşmeden bize bir şey söyleyemeyeceğini ifade etti.

Görüşmede yer alan yardımcılarından Ersin var, Hasan Şaş onlarla görüşmesi gerektiğini söyledi. Görüşmede yardımcı antrenörlerinden Ersin Aka da vardı. Yeni yönetim olarak yeni bir sözleşme taslağı hazırladık. Biz herkese çalıştığı kadar sürenin ücretini vereceğiz. Geçmiş dönemlerde Ersin Aka  kulüpte 2 yıllık anlaşması varmış, 1 yıl çalışmış, 1 yıllık ücretini de hak etmediği halde tahsil etmiş. Ben de bu örneği verdim. Eğer bir sorun çıkarsa, 2-3 ay sonra ayrılırsanız kulübün menfaatlerini korumak zorundayız. Benim Hasan Şaş ile ilgili bir sorunum yok. Şaş ve Aka, görüşmemizden sonra kulüpten ayrıldılar. Hasan Şaş bana saat 17.00’de olumlu veya olumsuz cevap vereceğini söyledi ancak 2 gün oldu hala aramadı. Ben birkaç defa aradım, telefonu kapalıydı. Kendisine ulaşamayınca Pazartesi günü öğle saatlerinde yazılı açıklama yaparak kendisiyle anlaşamadığımızı duyurduk.’’

Gökoğlu, teknik direktör arayışlarının devam ettiğini de ifade ederek, hafta başına kadar bu sorunu çözmeyi hedeflediklerini de sözlerine ekledi.