Adana Doğa Koleji'nin TUBİTAK başarısı

Adana Doğa Koleji öğrencisi Kemal Kaan İnan bu yıl 52ncisi gerçekleştirilecek TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Biyoloji dalındaki projesiyle Adana bölge sergisine davet edildi.

- Adana Doğa Koleji öğrencisi Kemal Kaan İnan bu yıl 52ncisi gerçekleştirilecek TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Biyoloji dalındaki projesiyle Adana bölge sergisine davet edildi.

Projeye mentörlük eden biyoloji öğretmenleri Eda Erkil ve Erkan Aydemirbu önemle projede olmanın haklı grurunu yaşadıklarını dile getirerek, ‘’Okulumuz ekipman ve proje anlamında bize her türlü desteği veriyorlar bizlerde okulumuzun bu desteğini fırsat bilerek öğrencilerimizin projelerine katkı sağlıyor onlara daha fazla fırsat veriyoruz’’ dediler.

Adana İTÜ ETA vakfı Doğa Koleji Anadolu / Fen ve Fen ve teknoloji lisesi müdürü Berna İkanç Yıldızhan, Doğa Koleji’nin eğitimi yalnızca bilginin aktarıldığı yer olmadığını, fark yaratan konseptlerle öğrencilerini geleceğe hazırladığını belirterek, şunları kaydetti:

‘’Hedefimiz merak eden, araştıran, sorgulayan proje bazlı lise eğitimi ile öğrencilerimize bilimsel süreç becerileri kazandırarak olayları bilimsel bakış açısıyla değerlendirmelerine olanak sağlıyoruz.

İTÜ ETA vakfı Doğa Koleji eğitimde dünya standartlarını belirleyen konumda bu sorumluluk bilinciyle bilgi aktarmaya dayalı olmayan kendi geliştirdiği eğitim metotlarını uyguluyor.

Okulumuzda proje hazırlama bazlı eğitim modeli uyguluyor ve bu yönde becerilerini artırıyoruz. Fen ve teknoloji lisesinde hazırlık sınıfında başlayan proje yönetimi dersi Anadolu ve Fen lisesinde 9. Sınıf itibari ile başlıyor. Öğrencilerimiz proje hazırlama öncesi nasıl bir yol izlemeleri gerektiğini öğreniyor T-MBA eğitim modeli kapsamında işlenen bilimsel araştırma projeleri ve Etik derslerinde bilimsel proje hazırlama, yazım süreci , etik kurallar eğitimi alıyorlar. Ulusal ve uluslararası proje yarışmalarına hazırlandığımız lise öğrencilerimiz bilim ve teknoloji alanında TUBİTAK,MONSTRATEC, Google science ,Fair, Harvard,IJAS,BAYER.DNA day essay contest,Ceyber, mission and the Next, Generation Science stadards , IGEM, İmagine Cup, İntel ISEF, unesco Goi Peace, dovep , Gen-or, Spaghetti bridge,D-bap Science Expo yarışmlarına proje hazırlıyor ve sunuyorlar..

Türkiye de düzenlenen önemle bilim ve teknoloji yarışmalarından biri olan TUBİTAK 2019 yılında yapılan 50. Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında biyoloji alanında bölge sergisine çıkmayı başaran Adana İTÜ ETA vakfı Doğa Koleji bu yıL 52. Düzenlenen TUBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışmasında biyoloji alanında bölge sergisine çıkmayı tekrar başardık.

İTÜ ETA vakfı Doğa Koleji Adana kampüs yönetimi olarak bizlere bu gururu yaşatan 10. Sınıf öğrencimiz Kemal Kaan İnan ve yarışmada büyük bir özveri ile mentörlük yapan biyoloji öğretmenlerimiz Eda Berkil ve Erkan Aydemir’i tebrik eder başarılarının devamını dileriz.’’