Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası

Adana Büyükşehir Belediyesi, Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu, Mendilkapmaca Federasyonu Adana İl Temsilciliği tarafından, 10-30 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 2016 Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’na ana sponsor oldu.

Aydınlık geleceğin teminatı olan çocukların, eğitimden spora. sanattan, kültürel aktivitelere kadar her alanda yanında yer alan Adana Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını yaşatmak için harekete geçti.

Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin her sorunu ile yakından ilgilendiklerinin ve çözüm yolları ürettiklerinin altını çizen Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Fahri Durukan, ‘’10 Nisan 2016'da, Yüreğir Gençlik Merkezi’nde başlayacak olan 2016 Adana Geleneksel Çocuk Oyunları Turnuvası’na ana sponsor olarak sadece bu oyunları yaşatmayı hedeflemedik. Ana hedefimiz; günümüz çağında çocuklarımızın bilgisayar oyunlarına bağımlılıklarını azaltmak ve çocuklarımız arasındaki dostluk bağlarını pekiştirmektir. Unutulmasın ki kalıcı dostluklar çocukluk çağında başlar, sevgi, saygı ve hoşgörü gibi insani değerler bu dönemlerde şekillenir. Eğitsel  oyunlar burada en önemli faktördür. Bire bir ve toplu halde  yüz yüze oynanan oyunlar çocuklarımızın dostluk bağlarını pekiştirirken, düşsel dünyalarını da geliştirmektedir. Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Hüseyin Sözlü’nün talimatları doğrultusunda bundan sonra da çocuklarımızın  yararına olacak her türlü organizasyon ve turnuvanın en büyük destekçisi olacağız. 10 Nisan’da tüm çocuklarımızı ve velilerimizi saat 09:00’da Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Yüreğir Gençlik Merkezi Spor Salonu’na bekliyoruz’’ dedi.