Adana hem tarımda hem de sanayide güçlü

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın güçlü tarımsal üretimi sayesinde; gıda, tekstil ve kimya gibi imalat sanayi sektörleri de gelişim gösterdiğini belirterek, ''Kentte 403 adet tarıma dayalı sanayi kuruluşu bulunmaktadır'' dedi.

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Adana'nın güçlü tarımsal üretimi sayesinde; gıda, tekstil ve kimya gibi imalat sanayi sektörleri de gelişim gösterdiğini belirterek, ‘’Kentte 403 adet tarıma dayalı sanayi kuruluşu bulunmaktadır’’ dedi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Çukurova’nın verimli toprakları, ürün çeşitliliği, uygun iklim koşulları ve gelişmiş sulama imkânları ile ülkenin önemli tarımsal üretim merkezlerinin başında geldiğini söyledi. “Çukurova'nın kalbi Adana ise, tarımdaki üretim gücü ile sanayisini bütünleştirmeyi başarabilmiş bir kentimizdir’’ diyen Demirtaş, ‘’Adana'nın güçlü tarımsal üretimi sayesinde; gıda, tekstil ve kimya gibi imalat sanayi sektörleri de gelişim göstermiştir. İlimizde 403 adet tarıma dayalı sanayi kuruluşu bulunmaktadır.

TUİK'in 2016 verilerine göre, tarım ve hayvansal ürünler ihracatı 206 milyon 660 bin 132 dolar olarak gerçekleşmiştir. Ayrıca ilimiz 9 bin 476 ton bal üretimi ile Türkiye'de 3. sırada yer almaktadır. Kısacası; Adana ekonomisi için tarım ve hayvancılık sektörü, üretimin olmazsa olmaz bir parçası haline gelmiştir” diye konuştu. Demirtaş, son yıllarda dünya genelinde artan nüfus ve gıda ihtiyacı, tarım alanlarının azalması, çevre ve doğal kaynakların tahribatı gibi küresel faktörler, tarım sektörünü hiç olmadığı kadar stratejik bir konuma geldiğini belirtti.

Dünya'nın en verimli ovalarından biri olan, yılda yer yer 3 ürün alınabilen Çukurova’nın sadece Türkiye için değil, yakın coğrafyamız için de önemli bir gıda arz merkezi olarak değerlendirildiğini ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti: "(Milli Tarım Projesi) kapsamında açıklanan reformlar, gerek ülkemiz gerekse kentimiz için kritik öneme haizdir. Bu reform paketi ile bundan sonraki tarımsal desteklemelerde havza bazlı model uygulanacak olup, stratejik ürün olarak değerlendirilen ürünlere uygun olan havzalarda destekler verilecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ve hükümetimizin icraatları doğrultusunda, son dönemde istihdamdan yatırıma, farklı alanlarda milli ve yerli birçok proje hayata geçirilmektedir. Son yıllarda ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar, terör olayları, 15 Temmuz darbe girişimi ve akabinde ekonomimizi hedef alan saldırılar karşısında, başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, hükümetimizin ve milletimizin göstermiş olduğu dayanışma ruhu sayesinde bütün planlar boşa çıkartılmıştır.

Ekonomide oynanan küresel oyunlar, devletimizin üretime yönelik yeni teşvik paketleri ve istihdam politikaları sayesinde ortadan kaldırılmaktadır.’’ Vali Demirtaş, hükümetin destekleriyle, tarımdan daha fazla katma değer elde edebilmek için; tarımda teknoloji kullanımını artırmak, tarımsal pazarlamayı geliştirmek, üretici örgütlerini güçlendirmek, modern ve bilinçli tarımsal uygulamalara yönelmek gibi öncelikler doğrultusunda, var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini de sözlerine ekledi.