Adana İHH kuruldu

2008 yılından itibaren Adana'da Mahmut Eraslan'ın başkanlığında kurulan Adana Yardımlaşma Derneği (ADYAR) faaliyetlerine Adana İHH (Adana İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği) olarak sürdürme kararı aldı.

mağdur olmuş, yaşlı, kadın, çocuk, hasta, yaralı ve yetimlere  

Eraslan, Adana İHH’nın amacının ise, acil yardım, sosyal yardım, eğitim ve sağlık yardımlarının yanı sıra, insan hakları ihlallerine bağlı olarak, ortaya çıkan mağduriyetleri giderme konularında, savaş, işgal ve doğal afetler sonucu mağdur olmuş kişilere, yerlerinden edilmiş ve mülteci konumuna düşmüş ihtiyaç sahiplerine, ayni ve nakdi yardımların yanı sıra kalıcı projeler ile ihtiyaç sahiplerini desteklemek amacı ile kurulduğunu dile getirdi.

Adana İHH, Ramazan ve Kurban yardımlarının yanı sıra, savaş, işgal ve doğal afetler nedeniyle mağdur olan coğrafyalarda kalıcı projeleri hayata geçireceğini vurgulayan Adana İHH’nın dönemsel olarak, gündeme taşıyacağı kampanyalar vesilesiyle, mağdur coğrafyaların sorunları kamuoyuna duyuracağını aktaran Eraslan, Türkiye halkının desteği ile mağduriyet yaşayan bölgelere ulaşacaklarını belirtti.

Eraslan, İstanbul İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı) ile Adana İHH’nın (Adana İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği) Asya’dan Afrika’ya, Balkanlar’dan Uzakdoğu’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinde takip ettiği çalışmaların yanı sıra Türkiye’de de önemli bir ihtiyaca cevap vereceğini söyledi.

Adana İHH (İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği) yapılan Genel Kurulu sonucunda yönetim kurulu şu şekilde oluştu;

1. Mahmut Eraslan

3. Cengiz Aslan

5. Şaban Karahan

7. Vedat Talaş

1. Ali Caymaz

3. Nurettin KULAKÇI

5. Veysel Aksoy

7. Adem Yavuz

1. Mehmet Aksu

3. İbrahim TOPTAŞ

1. Emine Dursun

3. Zehra Karakuş