Adana İl Örgütü'nden Kılıçdaroğlu'na tam destek

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, gayrimeşru anayasa değişikliği referandumuyla ilgili CHP'nin hukuki mücadelesi sürerken, parti içi muhalefetin kurultay arayışlarının partisel bütünlüğe darbe vurduğunu belirtip, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na destek mesajı verdi.

 

İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı açıklamada, parti içi muhalefetin kurultay arayışını değerlendirdi. CHP örgütlerinin ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun izledikleri kampanyayla, tek adamlık rejimine geçişi sağlayan anayasa referandumu öncesinde Cumhuriyetten, demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana olan HAYIR bloğunun lokomotifi olarak görev yaptığını kaydeden Barut, “CHP’nin ayrıştırmayan, kişiselleştirmeyen kampanyasının ­olumlu etkileri referandum sonuçlarına da yansımıştır ve referandumdan HAYIR çıkmıştır. Ancak YSK, kanunsuz kararlarıyla referandum sonuçlarının değişmesini sağlamıştır” diye konuştu.

CHP’NİN HUKUK MÜCADELESİ TAKDİR TOPLADI

 

Referandum sürecinde sağlanan parti içi bütünlüğün yarattığı sinerjinin iktidar cephesinde rahatsızlık yarattığını ifade eden Barut, yandaş medyanın gayrimeşru referandumla ilgili tartışmaları sonlandırmak ve yasal zemindeki haklı mücadelesini gölgelemeye yönelik olarak CHP’deki parti içi bütünlüğü ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldığını kaydetti.

KURULTAY ARAYIŞI PARTİ İÇİ BÜTÜNLÜĞE DARBE VURUYOR

 

Geçtiğimiz hafta Ankara’da yapılan il başkanları toplantısında, il başkanlarının tavrının da bu yönde olduğuna işaret eden Barut, “Gerek parti örgütlerimizin il başkanları, gerek Adana İl Örgütü olarak Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na yanında ülkemizin geleceği için mücadelemizi hız kesmeden sürdüreceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.