Adana; Kısa Film Platosu'na dönüşecek

Adana Film Festivali kapsamında gerçekleştirilecek Adana Kısa Film Maratonu'nda, jüri değerlendirmesi sonucu yarışmaya hak kazanacak 20 eser için 20 noktada kurulacak film setleri, kenti dev bir film setine dönüştürecek. Ön kurulun seçeceği 20 senaryo, 5'er bin lira desteklenecek...

5’er bin lira destek alan filmler, festivalin başlangıç günü motor diyecek ve çekimlere başlayacak. Büyük ödül gecesinden bir gün önce, çekimleri tamamlanan kısa filmler, mesai saati bitimine kadar jüriye teslim edilecek. İlk üçe giren filmler, büyük ödül gecesinde ödüllerini alacak.

Adana Film Festivali Genel Direktörü-Altın Koza A.Ş. Genel Müdürü İsmail Dikilitaş, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün, Türk Sinemasının ve sanatın gelişimine büyük önem verdiğini belirterek, festival içeriğinin bu yıl hayli zenginleştiğini ve Adana Kısa Film Maratonu kapsamında kentin 20 ayrı noktasında oluşturulacak film setlerinin, Adana’da yoğun sanat günlerinin yaşanmasını, sinema adına renkli görüntülerin oluşmasını sağlayacağını açıkladı.

Adana Film Festivali kapsamında Altın Koza ödüllerinin dağıtılacağı yarışmalarda, bu yıl bazı ulusal kategoriler, uluslararası kimlik kazanırken, portföye eklenen yeni kategoriler de, organizasyonun içeriğini hayli zenginleştiriyor.

PORTFÖYE YENİ YARIŞMA KATEGORİLERİ EKLENDİ

ÇOCUKLARA VE GENÇLERE ÖZEL ÖNEM

Bu yılki festivalin kapsamında oluşturulacak Sinema Pazarı’nda ise sinema sektörünün aktörleri buluşup, sektörün gelişimi ve sorunların çözümü için beyin fırtınalarıyla geçen birliktelikler düzenleyecek.

1-Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması, 2-Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması, 3-Uluslararası Kısa Film Yarışması, 4-Uluslararası Öğrenci Filmleri  Yarışması, 5-Adana Kısa Film Maratonu, 6-Çocuk ve Gençlik Filmleri Yarışması…

ATÖLYELER, SERGİLER, ÖZEL GÖSTERİMLER VE KONSERLER