Adana Müze Kompleksine ne oldu?

Eylül 2014'tde Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bir açıklama yaparak Türkiye'nin 24 saat açık, yaşayan ilk müzesinin Adana'da kurulacağını kamuoyuna duyurmuştu. Milli Mensucat Fabrikası'nın bulunduğu bölgeye inşa edilecek müzede şehrin doğal, tarihi, kültürel, sanayi, spor ve diğer alanlardaki tarihsel geçmişi yedi ayrı branşta düzenlenerek bir konseptte ziyaretçilere sunulacaktı.

O tarihte yapılan açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı olarak Ömer Çelik, 68 bin m2'lik alanda kurulacak olan ‘Yeni Adana Müze Kompleksi'nin' hazırlıklarının sürdüğünü kaydederek ‘Bu müze Türkiye'ye örnek olacak' denilmişti. Ancak bu açıklamaların üzerinden 2 yıl geçti. Ne yazık ki bir arpa boyu yol alınmadı. Yapılan açıklamaları ne hikmet ise kimse takip ederek hayata geçirmede başarılı olamadı.


YOK YOKTU!


Bu kompleksin içinde Adana'nın tarım serüvenini yansıtan Tarım Müzesi, sanayisini içeren Sanayi Müzesi'ni ve Kent Entnografya Müzesi ile Çocuk Müzesi'nin de hayata geçirilip Adana'nın geçmişi ile geleceği arasında köprülerin atılacağı ifade edilmişti. Siyaseten verilen sözlerin hayata geçirilmediği Adana'da mevcut iktidarın halka müjde olarak verdiği sözlerin ne zaman hayata geçirileceği merak ediliyor? Yetkililerin bu konuda kamuoyunu bilgilendirmesi isteniliyor.