Adana’nın CHP’li belediyeleri farkındalıkta yarışıyor

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’li belediyelerin emeğe verdikleri önemi izledikleri ücret politikasıyla kanıtladığını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana İl Başkanı Ayhan Barut, CHP’nin asgari ücretin 1500 liraya çıkarılması yönündeki vaadini Adana’da CHP’li Seyhan ve Çukurova belediyelerinin çıtayı daha da yükselterek fazlasıyla gerçekleştirdiğini söyledi. CHP’nin verdiği sözleri yerine getiren parti olduğunu belirten Barut, “CHP, belediyeleriyle emeğin ve emekçinin tek dostu olduğunu kanıtlamıştır. Seyhan ve Çukurova belediyeleri gururumuz ve onurumuzdur” dedi.

EMEĞİ YÜCELTEN VAATLER

CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde açıkladığı seçim bildirgelerinin halkın menfaatlerinin öne alan, emeği yücelten, emeğin hakkını teslim eden vaatler içerdiğini anımsattı.

ASGARİ ÜCRET CHP SAYESİNDE 1300 TL OLDU

Kamuoyunda kabul gören vaatlerin diğer partiler tarafından kopyalandığını aktaran Barut, CHP’nin asgari ücretin 1500 TL’ye çıkarılması yönündeki vaadini sayesinde bugün AKP iktidarının asgari ücreti 1300 TL’ye çıkarmak zorunda kaldığını söyledi.

SEYHAN VE ÇUKUROVA BELEDİYELERİ ÇITAYI DAHA DA YÜKSELTTİ

İstanbul’da 14 CHP’li belediyenin seçim bildirgesindeki gibi en düşük taşeron işçi ücretini 1500 TL’ye çıkardığını, Adana’da ise CHP’li Seyhan ve Çukurova belediyelerinin çıtayı daha da yükselterek CHP’nin gururu olduğunu kaydetti.

CHP EMEĞİ EN YÜCE DEĞER OLARAK KABUL EDEN PARTİ

Seyhan ve Çukurova belediyelerinin işçilerine ödeyeceği en düşük ücretin asgari ücretin en az yüzde 25 fazlası olduğuna dikkati çeken Barut, “CHP, yüzü emeğe ve emekçiye dönük tek partidir. CHP emeği en yüce değer olan kabul eden tek partidir. Belediyelerimiz de izledikleri emek politikasıyla bunu kanıtlamıştır” diye konuştu.

DİĞER BELEDİYELER ÖRNEK ALMALI

Seyhan ve Çukurova’nın işçi dostu belediyeler olduğunu yineleyen Barut, “CHP’li belediyelerin emeğe verdiği değeri diğer belediyeler örnek almalıdır” şeklinde konuştu.