Adana’nın geleceğini planlıyorlar

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bir yıl önce karayollarından devri alan ve kamuoyu tarafından ‘Karnıyarık Projesi’ olarak bilinen D-400 Karayolu üzerindeki alt geçidin Türkkuşu ve Müze Kavşağı arasında kalan bölümünün üzerinin kapatılması için düğmeye basıldı.

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Adana’nın geleceğini planlıyoruz’ sloganı ile başlatılan ‘D-400 Karayolu İksalı Şehir İçi Yapısının Üstlerinin Kapatılması Projesi’ hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ‘Adana’da bir şey değişecek her şey değişecek diyerek yola çıkan kadrolar olarak, bugüne değin gelen ne kadar yanlış işler var ise bunları da düzeltmeyi görev sayıyoruz’ dedi. Sözlü, adı geçen alanda düzenleme yapılması için yolun ilk etapta tek yön trafiğe kapatıldığını ifade etti.

ÇELİKCAN: ALAN RAHATLAYACAK

Konu hakkında bilgisine başvurduğumuz Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, daha önce bu projenin üzerinin ileride kapatılmasının mümkün olabilmesi adına o tarihte kirişlerinin hazırlandığını ve bugün Büyükşehir Belediyesi’nin bu kirişlerin üzerine kalıpları oturtarak çalışma yapacağını söyledi. Çelikcan, yan yolların genişleyeceğini, trafik tıkanıklığının ortadan kalkacağını ve ordu evinin yerinin alınması ile de tamamen alanın rahatlayacağını belirtti.

RAHATSIZLIĞI VATANDAŞ ÇEKİYOR

Öte yandan Karayolları Genel Müdürlüğü’nden gerekli iznin alınmasının ardından Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında doğu-batı yönünde yan yollar trafiğe kapatıldı. Ne kadar süreceği açıklanmayan çalışmalar nedeniyle bölgede trafik akışında sıkıntılar yaşanmaya başlandı ve trafik akışının sağlandığı İnönü Caddesi’nde tıkanmalar gözlendi. Çalışma ile 373 metre uzunluğunda 19 metre genişliğindeki bölüm kapatılacak ve sonrasında yan yollar genişletilecek.