Adana piyasalarını karne hediyesi canlandıracak

Okulların hafta sonu kapanması ile öğrenciler yarıyıl tatiline girecekler ve karnelerini alma heyecanını yaşayacaklar. İşte karne heyecanı da Adana'da piyasaların canlanmasına neden olacak. Bu beklenti esnafları şimdiden ümitlendirmeye başladı. Çukurova Barış Gazetesi olarak Adana'daki esnaf ile görüşüp piyasaların canlanması noktasında beklentilerini öğrenmek istedik.

Okulların hafta sonu kapanması ile öğrenciler yarıyıl tatiline girecekler ve karnelerini alma heyecanını yaşayacaklar. İşte karne heyecanı da Adana’da piyasaların canlanmasına neden olacak. Bu beklenti esnafları şimdiden ümitlendirmeye başladı. Çukurova Barış Gazetesi olarak Adana’daki esnaf ile görüşüp piyasaların canlanması noktasında beklentilerini öğrenmek istedik.

 

ÖNCELİK PARA GELİYOR

Türkiye genelinde yapılan araştırmalarda karnelerin dağıtılması ile birlikte öğrencilerin yüzde 75’inin anne ve babaları tarafından hediye ile ödüllendirildiği gerçeği ortaya çıktı.  İşte bu noktada ebeveynlerin ağırlıklı olarak hediyeleri para olarak belirginleşiyor. Parayı da oyuncak, kitap, bir etkinliğe götürmek, teknolojik ürün satın alma ve seyahat tercihi olarak takip ederek sıralamak bu şekilde oluşuyor.

 

SİFTAH YAPMADIĞIMIZ GÜNLER VAR

Dövizdeki aşırı dalgalanmayla birlikte piyasalarda yaşanan durgunluğun aşılmasında, milyonlarca öğrenciye alınacak karne hediyelerinin can suyu olması bekleniyor. Adanalı esnaflar, ekonomik çıkmaz içinde yer aldıklarının altını çizip ‘siftah yapmadan dükkânımızı kapattığımız günler oluyor. İnanın çay paramızı dahi çıkaramıyoruz. Vergi, sigorta, diğer masraflar derken sırf dükkân kapatmamak adına işimize devam ediyoruz’ dediler.

 

HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK

Şehrin en işlek caddeleri üzerinde kira bedellerinin yüksek olması ve girdi fiyatlarına dövizden kaynaklanan artışların yüklenmesi ile zor dönemden geçtiklerini belirten Adanalı esnaflar, ‘karne heyecanını bizler de esnaf olarak yaşıyoruz. Bir nebze de olsun karnenin esnaf kazancına etkisinin olacağının beklentisi içindeyiz. Buna göre hazırlıklarımızı yaptık. Esnaf olarak ne yapacağımızı şaşırdık. Hükümetin alacağı tasarruf tedbirleri ve bizlere yönelik olarak getirecekleri iyileştirmeleri de can kulağı ile takip ediyoruz’ ifadelerini kullandılar.


YAKIN AKRABALARDA HEYİDE ALACAK

Gazetemiz muhabirine ticaretleri ve ticari kaygıları hakkında bilgi veren Adanalı esnaflar, ‘Adana’da karnenin getireceği hareketliliği sadece karne alan çocukların anne ve babalarının alacakları hediyeler olarak görmüyoruz. Buna çocuklara dede, babaanne, anneanne, hala, teyze, dayı, amca gibi birinci derecedeki akrabaların da hediye almaları beklentilerini de ekleyecek olur isek biraz belimizi doğrultacağımızı düşünüyoruz’ diyerek yorum yaptılar.