Adana Toros Dernekleri Federasyonu bir ilki gerçekleştiriyor

Adana Toros Dernekleri Federasyonu'nun hazırlamış olduğu ‘Torosları aşan engelliler projesi' kapsamında Adana ve ilçelerindeki engellilerin topluma kazandırılmasını hedefleyen proje ile ilçelerdeki engelliler Adana kent merkezine getirilerek hafta sonları eğitiliyorlar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Adana Toros Dernekleri Federasyonu Proje Koordinatörü Mesut Bedir ve Yönetim Kurulu Üyesi Muhuttin Yastı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü start alan proje ile yaklaşık 50 genç engellinin ilçelerden araçlarla Adana’ya getirilip bu gençlere eğitim verdiklerini söylediler.

 

Genç Engelliler Derneği’ne ait tesislerde gerçekleşen eğitimin ayrıntılarını açıklayan Bedir ve Yastı, ‘Engellilerin spor özgüvenlerinin oluşturulması, bölgede yaşayan diğer engellilere rol model olmalarının sağlanması temel hedefimizdir. Haftada 2 gün günde ise 3 saat proje kapsamında 6 ile 29 yaş arasındaki bedelsel engelli çocuklar ve gençlerin Ulasal ve uluslar arası yarışmalara katılacak hale getirilmesine gayret sarf edeceğiz. 1 yıl sürece olan projemizde engelliler taranacak ve yapılan çalışmalar kısa filim şekline dönüştürülecektir. Proje kapsamında Çanakkale Gezisi, atletizm ve masa tenisi faaliyetleri, matematik, fen bilimleri ve İngilizce kursları düzenlemesi gibi içeriği zengin olan faaliyetlerde bulunacağız' dedi.

 

Rehber Öğretmen Yavuz Lavkor yönetiminde engelli gençlere Türkçe, Fizik, İngilizce, Matematik dersleri verilmekte olup, akşam seanslarında ise sinema, tiyatro, satranç, bilgisiyar eğitimi gibi konularda hizmet veriliyor. Bu arada Fransa, Portekiz, Çek Cumhuriyeti gibi Avrupa ülkelerinden 2’si  bayan 3’ü erkek olmak üzere toplam 5 gencin gönüllü olarak projeye destek verip engellilerin eğitimine katkı koymak amacıyla Adana’da bulunduklarını belirten Bedir ve Yastı, Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan’ın da katkılarının büyük olduğunu belirtip ona da teşekkür etti.

 

Kentteki saygın iş adamlarının proje kapsamında engellilere yardımcı olmalarının da kendilerine önemli katkı olduğunu belirten Bedir ve Yastı, ilçelerdeki engellilerin Adana kent merkezindeki bu çalışmalarının güzel bir proje olduğunu ve bu projelere ATF olarak yeni projeler ekleyeceklerini de söyledi.