Adana Turizmde Hareketli Günlere Hazırlanıyor

Kentte yer alan turizm sektörü paydaşlarının çalışmaları hız kazanıyor. Adana’yı önemli bir turizm destinasyonu yapmayı hedefleyen çalışmalarda yerli ve yabancı turistlere yönelik hazırlıklar yapılıyor.

Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi, Adana İl Kültür Turizm Müdürlüğü, TÜRSAB Bölge Temsilciliği, Ç.Ü. Turizm Yüksekokulu ve önde gelen otellerin yer aldığı ATAK (Adana Tanıtım ve Kalkınma A.Ş.)Turizm Komitesi, ''ADANA SİZİ BEKLİYOR'' adlı projede kentin turistik gelişimine yönelik olarak çalışıyor.

Proje kapsamında Adana Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştirilecek şehiriçi turistik otobüs gezisi için son aşamaya gelindi. Gezinin rehberlik ihtiyacı ise Adana Turist Rehberleri Odası tarafından karşılanacak. Projede ayrıca örnek turizm köyü hazırlığı ve kentin sosyal medyada profesyonelce tanıtılması gibi çalışmalar var. Öte yandan, İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından tamamlanan destinasyon çalışmaları da meyvelerini vermeye başladı.

Özellikle Varda Köprüsü ve Kapıkaya Kanyonu gezilerinde artış gözleniyor. Çukurova Kalkınma Ajansı koordinasyonunda gerçekleştirilen turizm yazarı ve blogger ekiplerinin Adana ziyaretleri ise kente yabancı turistlerin ilgisini çekmeyi hedefliyor.

Adana’da turizm fuarı konulu toplantıda konuşan ATAK Genel Müdürü İlhami Günsel, Adana’daki turizm çevrelerinin ortak hedefle güçlerinin birleştirmelerinin kente olumlu yansımaya başladığını ve sonbahardan itibaren kentte turizmin canlanacağını kaydetti.

Toplantı öncesinde Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’yü ve Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe’yi ziyaret eden fuarın organizasyon yetkilileri, her iki kurumdan önemli derecede destek gördüklerini açıkladılar. Adana Valisi Mustafa Büyük de turizm fuarı konusundaki desteğini geçtiğimiz günlerde açıklamıştı.