Adana Türk Amerikan Derneği’nden öğrenci ve velilerine uyarı!

Dünya standartlarında verdiği İngilizce eğitimiyle alanında ülkemizin önde gelen kurumları arasında yer almayı başaran ve kamuoyunda “Amerikan Kültür” olarak tanınan Adana Türk Amerikan Derneği (TAD), son dönemde bazı firmaların benzer adlar kullanılarak dil eğitimi veren kurslar açılmasından dolayı karışıklıklar yaşandığını bildirerek, kurumlarına ulaşmaya çalışan öğrencilerle velilerine uyarılarda bulundu.

Kuruluşundan günümüze kadar geçen 62 yıllık süre içerisinde on binlerce öğrenciye dil eğitimi veren Adana Türk Amerikan Derneği’nin günümüze kadar hiçbir şekilde kar amacı gütmeksizin çalışmalarını  sürdürdüğünü, sadece İngilizce öğreterek ve sosyal etkinliklere destek sağlayarak toplumsal yaşama katkı sunduğunu belirten Güzelyalı Şubesi Müdürü Gülşah Karaçam, “Vatandaşlarımız tarafından ‘Amerikan Kültür’ adıyla tanınan Adana Türk Amerikan Derneği’nin ismi konusunda kafalarda karışıklık yaratacak kadar benzer isimlerin yanında, faaliyet konusu adres ve ücretlerde de benzerlik yaratma çabasında olduğu gözlemlenen firmalar yüzünden özellikle son yıllarda mağduriyetler yaşandığına tanık oluyoruz. Yaşanan bu karışıklıklar dolayısıyla maddi ve manevi kayıplara uğrayan veya uğrayabilecek olan öğrencilerimizin yaşadıkları zararların, ileride Adana Türk Amerikan Derneği’ne mal edilebileceği, dolayısıyla da TAD’ın kurumsal kimliğinin zarar görebileceği endişesini yaşadığımızdan dolayı vatandaşlarımızın uyarılmasına gerek duyulmuştur” dedi.

Adana Türk Amerikan Derneği’nin kurulduğu 1954 yılından itibaren Reşatbey’deki binasında hizmet verdiğini belirten Gülşah Karaçam, ilk şubelerini 2012 yılında Güzelyalı mahallesinde açtıklarını ve bunun dışında şubelerinin bulunmadığını vurguladı. TAD’ın saygınlığı, tanınırlığı ve öğrenci potansiyelinden yararlanmak isteyenler bulunduğunu bildiklerini belirten Karaçam sözlerini şöyle sürdürdü:

“Velilerimiz ve öğrencilerimizden bize ulaşan şikayetlerden; son dönemde Adana Türk Amerikan Derneği’ne benzer isimler altında, adreslerini bile hizmet verdiğimiz kurumların yakınına taşıyarak hem adları, hem adresleri, hem de TAD’ın bir kur için uyguladığı ücretleri, yıllık taksitlere bölünmüş miktar gibi gösterip fiyatlarda da benzerlik yaratmaya çalışan, böylelikle kendilerine başvuran öğrencilerle velilerine uzun süreli senetler imzalatarak mağduriyetlerine yol açan firmalar bulunduğuna tanık oluyoruz. Büyük özverilerle bugünlere ulaşmasını sağladığımız Adana Türk Amerikan Derneğimize son dönemde yöneltilen bu tehlikenin önüne geçebilmek için, İngilizce eğitimi için bizlere ulaşmaya çalışan velilerimizin ve öğrencilerimizin dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz. Günümüzdeki faaliyetlerini tümüyle Adana ve Adanalının malı olan ve kar amacı taşımadığından hizmet kalitesi sürekli artan Adana Lisan Eğitimi Vakfı kontrolünde yürüten Adana Türk Amerikan Derneği’nin, Reşatbey ve Güzelyalı’daki binaları tam doluluk oranıyla halkımızın bize duyduğu güvene layık olmaya çalışmaktadır. 62 yıldır paranın hiçbir zaman eğitim standartları ve anlayışımızın önüne geçmesine izin vermeyen bir kurum olarak bu yöndeki taklitçi firmalarla mücadele edeceğimizi ve kendilerinin afişe edilmesi konusunda imkanlarımızı seferber edeceğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Dil eğitimi için Adana Türk Amerikan Derneği’ne ulaşmak isteyen öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız, www.taa-adana.org.tr sitesini ziyaret edebilir veya (0322.2030808) numaralı telefonumuzu arayarak ayrıntılı bilgi alabilirler. Ayrıca yanlış adrese yönelmemeleri bakımından TAD’ın logosunu web sitemizden iyice incelemeleri de kendi yararlarına olacaktır.”