Adana Ülkü Ocakları’ndan Kilis’te inceleme

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberindeki heyet Kilis’te Suriye sınırından atılan roketler sonucu hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleriyle görüşüp, bölgedeki hasar gören binalarda incelemelerde bulundu.

Suriye’de yaşanan iç savaş sonucu emperyal güçlerin ortaya çıkardığı terörist gruplar Suriye’de yaşayan Türkmen soydaşlarımıza, Arap vatandaşlara ve Suriye sınırında yaşayan vatandaşlarımıza tehdit oluşturmuştur. IŞİD adı altında terörist eylemlerine devam eden bu gruplar sürekli taciz ateşi açarak Türkiye'yi tahrik etmektedirler. 18 Ocak’tan bu yana Kilis’e IŞİD mevzilerinden 51 roketatar mermisi atıldı. Saldırılarda, toplam 18 kişi hayatını kaybederken, 61 kişi de yaralandı; 21 ev, okul ve hastane gibi yerleşim yerleri yıkıldı.

Yaşanan bu elim olaylara kayıtsız kalamayan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Olcay Kılavuz ve beraberindeki heyet Kilis’e giderek yerinde incelemelerde bulundu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınlarına taziye ziyaretleri yapan Başkan Kılavuz ayrıca atılan roketlerin isabet ettiği ev, okul ve hastaneyi ziyaret ederek bilgi aldı.

HER TÜRLÜ TERÖRÜN KARŞISINDAYIZ

Genel Başkan Olcay Kılavuz’u ziyaret esnasında yalnız bırakmayan Adana Ülkü Ocakları Başkanı Soner Deniz, ziyaret esnasındaki izlenimleri sonrası “Sayın Genel Başkanımızın Kilis ziyaretine beraber iştirak ettik. Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini yerinde inceledik. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine taziye ziyaretlerinde bulunduk. Ülkü Ocakları olarak kansız IŞİD terör örgütünün yaptığı bu saldırıları şiddetle kınıyorum. Bu teröristler bu kadar oluşum içine girene kadar AKP hükümeti ne yaptı diye soramadan geçemiyorum. Biz ülkücüler ne olursa olsun terörün her daim karşısında olacağız. Türk Silahlı Kuvvetlerinin anında karşılık vererek terörist grupları etkisiz hale getirmesi yüreklerimizi bir nebze de olsa ferahlattı. Üzerimize düşecek hiçbir vazifeden kaçınmayacak kadar vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı ve dinimizi çok seviyoruz. Ne Mutlu Türküm Diyene! ” dedi.