Adana Valiliği’nce desteklenecek SODES projeleri belirlendi

Vali Hüseyin Avni Coş, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında 2013 yılında mali destek sağlanacak projelerin belirlendiğini ve hibe almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlar ile önümüzdeki günlerde sözleşme imzalanacağını açıkladı.

SODES’in, “sosyal bütünleşme, istihdam, kültür, sanat ve spor alanlarında, göç, yoksulluk, işsizlik gibi sorunların çözümü, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçların karşılanmasını hedefleyen sosyal bir proje olduğuna dikkat çeken Vali Coş, “Sosyal Destek Programı’nın hedef kitlesi, sosyal imkânlara erişmede sıkıntı yaşayan çocuklar, gençler, kadınlar, işsizler, yoksullar, göç etmişler ve kentlerin gecekondu bölgelerinde yaşayan birey ve gruplardır. SODES programları ile toplumdaki dezavantajlı kesimlerin, ekonomik ve sosyal hayata daha fazla ve aktif şekilde katılmalarını sağlamayı, istihdamı arttırmayı, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler aracılığıyla ilimizdeki kadın, çocuk, genç ve engellilerin kendilerini daha iyi ifade edebilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.

Projenin Elde Ettiği Başarı Bizleri Çok Sevindiriyor

Sosyal Destek Programı kapsamında, 2011 yılından bu yana desteklenen ve uygulanan projelerle, hedef kitlenin topluma kazandırılmasında çok olumlu sonuçlar alındığını ve bu durumun mutluluk verici olduğunu kaydeden Vali Hüseyin Avni Coş, “SODES’in başarılı sonuçlar elde etmesindeki en önemli etken, sunulan projelerin öncelikle ilimizin öncelikleri göz önünde bulundurularak, titizlikle değerlendirilmesinden kaynaklanıyor. Ayrıca, hibe destek programına sunulan projelerin insan odaklı olarak hazırlanması, amacımıza ulaşmamıza çok önemli katkılar sağlıyor” vurgusunu yaptı.

Vali Coş, açıklamasını şöyle sürdürdü;

Sosyal Sorumluluk Anlayışıyla Hareket Eden Tüm Proje Sahiplerine Teşekkür Ediyorum

“2013 yılında 223 adet proje girişi olup, bunların 173’ü, Valiliğimiz SODES Koordinasyon Birimi’ne teslim edildi. Söz konusu projeler, İl Değerlendirme Kurulu’nca incelenip, değerlendirilerek Kalkınma Bakanlığı’na sunuldu. Bakanlığımızın uygun görüşü sonucunda, aralarında kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, yüksek öğretim kurumları ve sivil toplum örgütlerinin de bulunduğu başvuru sahiplerine ait 57 proje, Valiliğimizden destek almaya hak kazandı. Kalkınma Bakanlığı’mızca ilimize 2013 yılı için 6 milyon 600 bin TL bütçe ayrılan SODES programında, hibe almaya hak kazanan proje sahipleriyle en kısa sürede bir araya gelip, sözleşmelerini imzalayacağız. İlimiz için büyük önem taşıyan bu sosyal faaliyete büyük destek veren Kalkınma Bakanımız Sayın Cevdet Yılmaz’a, kentimizin sorunlarının çözümü noktasında her türlü desteği veren Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e ve sosyal sorumluluk anlayışıyla hareket eden tüm proje sahiplerine teşekkür ediyorum”