Adana Valiliği'nden engellilere kahvaltı‏

Adana Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” kapsamında, engellilerin sorunlarının çözümüne yönelik faaliyetlerde bulunan engelli derneklerinin yönetici ve üyeleri ile engellilere kahvaltı etkinliği düzenlendi.

Seyhan Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde düzenlenen kahvaltıya Vali Yardımcısı Durmuş Gencer’in yanı sıra, Adana’da faaliyet gösteren derneklerin başkan, yönetici ve üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vakıf yöneticileri, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birimlerinin yöneticileri, engelliler ve huzurevindeki yaşlılar katıldı.

Dayanışma mesajlarının verildiği etkinlikte dile getirilen konuşmalarda, engelsiz bir yaşam için toplumun tüm fertlerinin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiği vurgulandı.

Vali Yardımcısı Durmuş Gencer ise konuşmasında, son yıllarda engelli vatandaşlara karşı toplumda önemli oranda bir duyarlılık geliştiğini belirterek, “Engelli vatandaşlarımız da hepimiz gibi toplumun birer parçası. Bugün ülkemizdeki engelli vatandaşlarımızın, fırsat verildiğinde çok önemli başarıla imza attıkları somut bir gerçektir. Bu gerçek ışığında engelli insanlarımıza sahip çıkmak, şikâyet ve sıkıntılarının çözümünün takipçisi olmak, hepimizin ortak görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm engelli vatandaşlarımızın ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve başarılı bir yaşam diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, söylenen şarkılar ve çalınan müzikler eşliğinde  Huzurevi sakinleri ve engelliler gönüllerince eğlendi.