Adana'ya 17 yeni ambulans yolda

AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar, 2016 yılında Adana ili ambulans filosuna 17 adet modern ambulans daha teslim edileceği müjdesini verdi.

AK Parti Adana Milletvekili Prof.Dr. Necdet Ünüvar, 2016 yılında Adana ili ambulans filosuna 17 adet modern ambulans daha teslim edileceği müjdesini verdi.

 

Ünüvar, Tedavi hizmetlerinde olduğu gibi Adana ilinin Acil Sağlık Hizmetlerinde de aynı şekilde alanında çok stratejik ve önemli bir konumda olduğunu sadece Adana’ya değil tüm bölgeye hizmet ettiğini ifade etti.

 

Ünüvar Adana ili  toplam ambulans envanterini ise       “Adana  ilimiz genelinde kamu, özel ve üniversite dâhil olmak üzere toplam olarak; 1 Adet helikopter ambulans, 2 adet paletli kar ambulansı, 1 adet çoklu acil yardım ambulansı (4 Sedyeli), 2 yenidoğan ambulansı, 109 adet acil yardım ambulansı, 45 hasta nakil ambulansı, 1 adet motorize sağlık aracından oluşan ambulanslar toplam 162 adet olup, yeni tahsis sağlanan 17 ambulans ile birlikte ilimiz genelinde toplam 179 ambulans ile hizmetler aksatılmadan verilmeye devam edilecektir” şeklinde açıkladı.

 

Ünüvar vaka ve çağrı sayılarını ise,  “Adana İl ambulans servisi tarafından 2015 yılında 161.462 vaka acil olarak hastanelere nakil yapılmıştır. 2015 yılı günlük ortalama taşınan vaka sayısı 442, 2015 yılında Toplam Çağrı Sayısı 3.066.191, 2015 yılı günlük ortalama Gelen Çağrı Sayısı 8.400 civarındadır.” şeklinde bilgileri kamuoyu ile paylaştı.

Ünüvar hizmette olan 112 istasyon sayısının 2002 yılında 16 İstasyon ile bugün ise 2015 yılı verilerine göre 48 istasyon ile hizmet verildiğini söyledi.

 

Ünüvar Adana’da sadece 112 Hizmetlerinde hastaneler hariç ambulans sayılarını ise” 2002 yılında 22 adet ambulans ile hizmet verilirken,  2015 yılında 68 standart ambulansın yanında  paletli,yenidoğan,helikopter ve motosiklet gibi nitelikli ambulans filomuz ile  112 hizmetleri sunulmuştur” şeklinde açıkladı.

 

 

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ve Personel eğitimi açısından Adana’nın önemini vurgulayan Ünüvar, “İlimizde 10’u Hekim olmak üzere 81 UMKE gönüllüsü her türlü doğal afet, kaza, terör eylemi olasılığına karşı Adana'da sürekli eğitimler alması sağlanarak hazır tutulmaktadır. Yine 112 personel eğitimlerinde kullanılan Ambulans simülasyon merkezimizde eğitim hizmetlerine ara verilmeden devam edilmektedir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Ünüvar, Yabancı filmlerde eskiden kıskanarak baktığımız helikopter ambulans hizmetinin 03 Eylül 2009 tarihinde Adana ilimizde başladığını, Adana ilinde her an hazır 1 adet Helikopter Ambulans bulundurulduğunu, bugüne kadar ise Helikopter Ambulans ile 913 vaka taşındığını ifade etti.

 

 

Ünüvar, yine filmlerde gördüğümüz ülke ve dünya genelinde hizmet veren Uçak Ambulansla ilgili ise” Adana ilimizde 2014 yılından bugüne uçak ambulans ile toplam 98 vaka taşınmıştır” şeklinde veriyi açıkladı.

 

Ünüvar yeni gelecek ambulans filosu ile  alakalı teknik bilgi olarak ” 15 adeti 4x2 olup 2 tanesi ise 4x4 şeklinde ambulanslardır” şeklinde ifade etti.

 

Ünüvar sözlerine “ başta talebimizi kabul eden Sağlık Bakanımız Sayın Dr Mehmet Müzezzinoğlu‘na ve sürecin takibini sağlayan Acil Sağlık Hizmetleri Bürokratlarına teşekkürü bir borç bilirim” şeklinde devam etti.

 

Yeni ambulansların teslim edilmeye başladığını ifade eden Ünüvar, “ Öncelikle yeni gelecek olan  17 modern ambulansın sahada cefakar ve fedakarca çalışan Sağlık çalışanlarımıza ve hizmeti alacak tüm Adana halkımıza hayırlara vesile olmasını dilerim” şeklinde sözlerine son verdi.