“Adana’yı yeniden inşa etme hedefindeyiz”

CHP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, Adana’nın duraklamanın ardından gerileme dönemini yaşadığını belirterek, “Bu gerilemeye ‘dur’ deme zamanı geldi” dedi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, bir zamanlar Türkiye’nin en görkemli ve zengin kentlerinden biri olan Adana’nın geriye gidişine  “dur” deme zamanının geldiğini söyledi. Birlik-beraberlik mesajları veren Akay, “Adana’yı yeniden inşa etmek gibi bir hedefimiz var. Adana’nın potansiyelini ortaya koyacak olan insanlar ve örgüttür. Bu nedenle CHP’ye çok güveniyorum. Önümüzdeki dönemde daha fazla şeyleri elbirliğiyle yapacağız” dedi.

“GERİLEME DÖNEMİNE ‘DUR’ DEME ZAMANI GELDİ”

DİSK Bölge Temsilciliği’ni ziyaret eden CHP’li Akif Kemal Akay, DİSK Bölge Temsilcisi Kemal Aslan ve DİSK’e bağlı sendikaların yöneticileriyle biraraya geldi. Aslan, işçi sendikalarının faaliyetleri ve sorunları hakkında bilgiler verip Akay’a ziyaretinden dolayı teşekkür etti.

Akay, Cumhuriyet’in ilanından sonraki süreçte tarımsal üretime bağlı olarak sanayileşen Adana’da kurulan fabrikalarda; binlerce işçinin çalışıp geçimlerini sağlarken, kent ve ülke ekonomisine de önemli bir katkı sağladığını belirtti. 60’lı yılların sonundan itibaren Adana’nın önce duraklama sonra da gerileme dönemine girdiğini aktaran Akay, birçok fabrikanın kapanması nedeniyle binlerce kişinin işsiz kaldığını, kent ekonomisinin de büyük bir darbe aldığını ifade etti. Akay, “Bu gerileyişe artık dur deme zamanı geldi” diye konuştu.

“ÖRGÜTLÜ MÜCADELE ÇAĞRISI”

Bunun için örgütlü mücadelenin çok önemli olduğunun altını çizen Akay, “1968 yılından beri siyasetten hiç kopmadım. Yaşamım boyunca CHP örgütünün içinde yer aldım ve örgütlü olmanın ne kadar önemli olduğunu biliyorum. Adana için, yarınlarımız, çocuklarımızın geleceği için ne kadar örgütlü olursak o kadar kolay başarıya ulaşabiliriz. Eğer iktidar olup düşüncelerimizi gerçekleştireceksek bunu ancak ve ancak örgütlü yapıyla sağlayabiliriz. Adana doğru yönlendirilmezse karanlık günler devam edecektir” dedi.

“CHP’NİN OYLARINDA ARTIŞ SÜRÜYOR”

DİSK yöneticilerinin ve üyelerinin sorularını da yanıtlayan CHP Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Akif Kemal Akay, yapılan anketlere göre CHP’nin oy oranında sürekli bir artışın olduğunu belirtti. Örgütlü mücadeleyle CHP’nin bu seçimi kaybetme ihtimalinin olmadığını dile getiren Akay, Adana’da başarısızlık düşüncesinin hiçbir şekilde aklından geçmediğini kaydetti.

“ADANA’YI YENİDEN İNŞA ETME HEDEFİNDEYİZ”

CHP’li Akay, “Önümüzdeki dönem hepimizin daha fazla ve birlikte çalışması gerek. Bizimle beraber gönüllü çalışmak isteyen sayısız insan var. Bizim de Adana’yı yeniden inşa etmek gibi bir hedefimiz var. Adana’nın potansiyelini ortaya koyacak olan insanlar ve örgüttür. Bu nedenle CHP’ye çok güveniyorum. Önümüzdeki dönemde daha fazla bir şeyler yapacağımıza inanıyorum ve elbirliğiyle bu işleri başaracağız” diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.