Adanalı esnafın KKTC çıkartması

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Adana Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ile beraberindeki heyeti kabul etti

KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün,  Adana Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek ile beraberindeki heyeti kabul etti. Kabulde, Başbakanlık Müsteşarı Olgun Amcaoğlu ile Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkarlar Odası (KTEZO) Başkanı Mahmut Kamber de hazır bulundu.

 

Başbakan Özgürgün, kabulde yaptığı açıklamada, Türkiye ile her alanda yakın işbirliği içinde olduklarını belirterek, esnaf ve sanatkarlar arasında da ciddi bir ivme olduğunu belirtti.

 

“İŞBİRLİĞİNİ GELİŞTİRECEK POTANSİYEL VAR”

 

Bölgenin çok yakın olduğunu, kültürün de uyum içinde işbirliğinin çok daha iyi geliştirebilecek potansiyele sahip olduğunu kaydeden Başbakan Özgürgün, “1974 Barış Harekatı’ndan sonra Ada’ya gelen huzur ve barış ortamında ekonominin gelişmesi, tüm kesimlerin refahının ve kazancının bol olması bu bölgedeki istikrarı, barışı sürekli kılacaktır. Bu konuda bizim için en büyük kaynak Anavatan Türkiye’dir” dedir.

 

Başbakan Özgürgün, coğrafi olarak yakın olması nedeniyle Akdeniz bölgesindeki örgütlerin ülkedeki muadili örgütlere yapacağı işbirliğinin önemli olduğunu, bu tür işbirliğin, geliştirilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

 

SÖZÜTEK: “KKTC’DE GÜZEL ŞEYLER OLUYOR”

 

Adana Esnaf ve Sanaatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nihat Sözütek de, kabulden dolayı teşekkür ederek, Birlik’in Adana’da 180 bin üyesi olduğunu anlatarak, KKTC’ye her gelişlerinde daha gelişmiş gördüklerini, güzel şeyler olduğunu, Adana esnafı olarak bu gelişmeye katkı yapmak istediklerini söyledi.

 

KTZO Mahmut Kamber de iki kurumun işbirliği hakkında bilgi aktararak, imzalanan protokol gereği, karşılıklı deneyimlerin paylaşıldığını, işbirliğinin devam edeceğini kaydetti.