Adanalı Ucuz Su İçiyormuş?

Su ücretlerinin yüksek olduğu eleştirilerine maruz kalan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ)’nin, Türkiye’de en ucuz suyu satan 7 büyükşehir belediyesinden biri olduğu açıklandı.

Diğer illere göre Adanalıların suyu yüksek ücret ödeyerek içtikleri iddiasının doğru olmadığını belirten ASKİ Genel Müdürlüğü yetkilileri, su ücretleri sıralamasında en ucuz su temin eden illerin içinde yer aldıklarını belirttiler.

ASKİ’DEN SU FİYATLARINA %50 İNDİRİM

ASKİ'den yapılan açıklamada, yapılan incelemelerde birçok belediyenin su fiyatlarına kademeli tarife uyguladığı gözlenirken, Adana Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin içme ve kullanma suyunu kademesiz olan tarifeyi abonelerine sunduğu ortaya çıkıyor. Yani Adanalılar kaç ton su kullanırsa kullansın, suyun birim fiyatı değişmiyor.

Aynı zamanda şehit aileleri, gaziler ve engellilere, su ücretlerinde birim fiyat üzerinden %50 indirim uygulayan ASKİ, bir ilke imza attı.

Kasım 2015 tarihi itibariyle büyükşehir belediyelerinin içme ve kullanma suyu mesken fiyat tarifeleri (KDV hariç) aşağıdaki gibidir:

Adana                       2,96

Adapazarı                   3,01

Samsun                      3,08

Hatay                          3,25

Mersin                        3,80

Gaziantep                   4,08

Ankara                        4,56

İzmir                           5,72

İstanbul                       6,06