Adanalılar’a indirim günleri müjdesi

Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Atilla Menevşe, yetiştirebilmeleri halinde mayıs ayı veya en geç eylül ayı içerisinde ‘’Adana İndirim Günleri’’ başlatacaklarını söyledi.

Menevşe, Çukurova Barış Gazetesi’ne yaptığı açıklamada,  Adana ekonomisinin Türkiye ve dünya ekonomisinden ayrı tutulamayacağını söyledi.  Tüm dünyada ekonominin yavaşladığını ve özelleikle Çin’in ekonomi politikasını değiştirmesiyle gelişmiş ve gelişmekte ülkelerde sıkıntıların arttığını belirten Menevşe, şunları kaydetti:

‘’Dünyada ticaret hacmi daraldı.  Bu durum ister istemez Türkiye’yi de etkiledi. İhracatımız yüzde 17 azaldı. Adana’nın da ihracatı azaldı. Kentimizin bir şanssızlığı Irak ve Suriye’ye yakın olması. Her iki ülke ile olan ticaret hacmimiz düştü. Biz bu ülkelerde yaşananların geçici olduğunu görüyor, yakın zamanda biteceğini umuyoruz.  Bu süre içerisinde Adana’daki firmalarımızı ihracatçı yapmak için zorlayacağız. Adana’nın ekonomisi böyle gelişir. Yeni pazarlar bulmak için dışarıya açılmak gerekiyor. Oda olarak biz üyelerimize bu konularda önderlik yapıyor ve Pazar araştırmaları gerçekleştiriyoruz. ‘’

 

-SİCİL AFFI-

 

Menevşe, ekonomide yaşanan olumsuzluklardan dolayı esnafın zor duruma düştüğünü, çekini ve senedini ödeyemez duruma geldiğini de ifade ederek, ‘’Ekonominin yavaşladığı dönemlerde bu tür problemler ortaya çıkıyor ve bankalar tarafından kara listeye alınıyorlar. Böyle durumlar karşısında zaman zaman aflar çıkıyor. Bu afların faydalı olup olmadığına bakmak ve ne getiriyor ne götürüyor ona bakmak lazım. Ekonominin çarklarının dönmeye başladığı  dönemde sicil affı olabilir’’ dedi.

-İNDİRİM GÜNLERİ-

Menevşe, önceki yıllarda bir gelenek haline gelen indirim günleri uygulamasının kesintiye uğradığını belirterek, ‘’Adana İndirim Günleri’ni uzun bir aradan sonra bu yıl Portakal Çiçeği Karnavalı ile birlikte yapmak istedik. Ancak kargaşa olur düşüncesiyle karnaval sonrasına bırakılmasını uygun bulduk.  Bu nedenle eğer yetiştirebilirsek mayıs ayı içerisinde olmazsa en geç eylül ayı içerisinde ‘Adana İndirim Günleri’ni başlatacağız’’ diye konuştu.