Adanalıların tatil tercihlerine yön veriyorlar

Adana’da kurulu Bersiem Travel Yöneticisi Nur Çağıltı, misafirlerine en iyi hizmeti sunmak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Adana’da kurulu Bersiem Travel’in yöneticisi Nur Çağıltı,  Adanalıların yurtiçi tatil tercihinin Antalya, yurtdışında ise Yunan Adaları olduğunu ifade ederek, bu tercihlerin dönemsel olarak değişikliklerde gösterdiğini söyledi.

Çağıltı, 15 Temmuz darbe kalkışmasının turizm sektörünü olumsuz yönde etkilediğini, bir çok yurtiçi ve yurtdışı turları iptal etmek durumunda kaldıklarını belirterek, yaklaşan Kurban Bayramı tatili öncesi acente olarak tur programı seçenekleri hazırladıklarını ifade etti. Çağıltı,  vatandaşları TÜRSAB belgesiz acenteler konusunda uyarmayı da ihmal etmedi.

Nur Çağıltı ile yaptığımız röportajdan, kesitler sunuyoruz:

Kaç yıldır turizm sektöründesiniz?

Doğma büyüme İstanbulluyum. Üniversiteyi Çukurova Üniversitesi’nde okudum. Turizm Seyahat Mezunuyum. Yaklaşık 5 yıldır turizm sektöründe çalışıyorum.

Yöneticisi olduğunuz Bersiem Travel hakkında bilgi verirmisiniz?

Bizim için önemli olan münferit müşterilerimize verilen hizmetin yanı sıra gruplara yönelik çalışmalarımızın da olması. Bersiem Travel olarak  misafirlerimize en iyiyi sunmak adına yola çıktık.  Çalışmalarımızı özveri ve yılların verdiği güvenilirlik ile birlikte turizm konusunda tam destek sağlamayı hedefliyoruz.

Birazda bizim bu işteki motivasyonumuz ve bakış açımızdan bahsedelim. Bersiem travel olarak birkaç temel değerlere sahibiz. Müşterilerimizin isteklerine en uyumlu şekilde programlarımızı hazırlıyoruz. Yurt içi ve yurt dışı tüm havayollarının uçak biletlerini, yurtiçi, yurtdışı otel rezervasyonlarını aynı şekilde yurtiçi ve yurtdışı turları ile vize işlemlerini yapmaktayız.  Tüm bunları yaparken yüksek hizmet kalitesi ve saygınlık vazgeçilmez değerlerimizdir.

Adanalılar en çok hangi bölgelere ilgi gösteriyor?

Yurtiçi ve yurtdışı her ikisi de tercih ediliyor. Tercihler dönemsel olarak değişiklik gösterebiliyor.  Yurtdışında Cruise Yunan Adaları tercih edilihyor. Bahar döneminde yine aynı şekilde Orta Avrupa ilk sıralarda yer alıyor. Yurt içinde ise Antalya, KKTC,  Alanya ve Mersin tercih ediliyor. Tur programlarında ise ilk sırada Karadeniz geliyor.

Darbe kalkışması sektörü nasıl etkiledi?

15 Temmuz darbe kalkışması sektörümüzü olumsuz yönde etkiledi. Birçok yurtiçi ve yurtdışı turlarımız iptal oldu. Bunun yanı sıra otel rezervasyonları da iptal edildi. Birçok müşterimiz havaalanlarında sefer iptalleri olduğundan uçamayınca mağdur oldu.

Önümüzde Kurban Bayramı tatili var vatandaşlara tatil için nereleri önerirsiniz?

Yaklaşan Kurban Bayramı tatilinde Orta Avrupa, İtalya ve İspanya’ya yönelik çok güzel promosyonlu yurtdışı turlarımız var. Hazırladığımız paket turlarla tatilcilere inanılmaz güzel tatil seçenekleri sunuyoruz. Yurtiçinde de aynı şekilde promosyonlu turlarımız bulunmakta.

Tatil için bu mevsimde yurtiçinde vatandaşlara KKTC, Antalya, Kuşadası, Çeşme ve Kemer tatil beldelerine, yurtdışında Orta Avrupa’nın yanı sıra İtalya ve ispanya’ya gitmelerini öneririm.

Bersiem Travel olarak yapmak istediğiniz yenilikler olacak mı?

Acente olarak her dönem yenilik yapıyoruz. 2017 sezonu için yeni destinasyonlar ve programlar hazırlıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışında keşfedilmemiş yerleri sunuyoruz. Ayrıca bu sene erken rezervasyon süresini bugüne kadar uzattık. Erken rezervasyonlarda tatilcilere yüzde 35’lere varan indirim imkanı sağlıyoruz.

Son olarak eklemek istediğiniz var mı?

Seyahate çıkacak olan vatandaşlardan kaçak turlara dikkat etmelerini istiyorum. 1972 yılında yürürlüğe giren 1618 Sayılı kanun ile Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için seyahat ürünlerinin sadece Seyahat Acentaları tarafından planlanarak satılabileceği belirtilmiştir.

Maalesef son yıllarda  kişi ve kurumlar maalesef seyahat endüstrisinde 'Kaçak' olarak anılan, hiçbir yasal zemini olmayan tur veya geziler düzenlemekteler.  Bir tura katılırken, seyahat planı yaparken; mutlaka hangi seyahat acentası tarafından gerçekleştiğini denelesinler. TÜRSAB internet sitesinden acentanın adını veya belge numarasını yazarak faaliyette olup olmadığını kontrol etsinler.